Mládež

Bude to užitečná a prestižní konfrontace, hlásí před startem eXcellent League Josef Kadaně

Na jarní část se poctivě připravuje také dorost. Mladí mečouni už se zúčastnili třídenního soustředění a během zimní přestávky odehráli také 2 utkání. Další zápasy je čekají nejen v rámci dalšího ročníku projektu eXcellent League. Do této soutěže vstoupí v pátek domácím zápasem s berounskými Kelty.

Plzeňští dorostenci zahájili zimní přípravu na začátku ledna. „Začali jsme jako všechny ostatní týmy 8. ledna. Takže máme za sebou několik tréninků, k tomu třídenní soustředění, které ale nebylo primárně zaměřené na výkon, ale na posílení týmové soudržnosti,“ prozrazuje hlavní trenér Josef Kadaně. Jeho svěřenci v rámci přípravy absolvují také několik soubojů. „Jak je zvykem u mých mužstev poslední dva roky, máme naplánovanou sérii zápasů. Už jsme odehráli dva (Třemošná a soutěžní s J. Hradcem – odloženo z prosince),“ říká hlavní trenér dorostenců, kteří v neděli v soutěžním utkání porazili Jindřichův Hradec 13:1.

V pátek je čeká další zápas, tentokrát v rámci dalšího ročníku projektu eXcellent League. „Projekt eXcellent League je skvělý projekt Ondry Nováka z Hostivaře. Je moc fajn, že se potkáme se třemi týmy, které hrají ve druhé skupině soutěže. Bude to užitečná a prestižní konfrontace,“ těší Kadaněho. Plzeňští hokejbalisté tam postupně poměří síly se čtyřmi týmy. „Hned tři ze čtyř zápasů odehrajeme v následujících deseti dnech. Z toho důvodu nepůjde o pilování herní formy, ale prohlubování herních a systémových prvků naší hry. Všichni v týmu se na tyhle zápasy těšíme,“ nezastírá hlavní trenér.

Mečouni v této soutěži budou obhajovat první místo z minulého roku. „Do zápasů půjdeme s tím, abychom se zlepšovali. To je primární cíl. Výsledkově to třeba nemusí být úplně nutně top, ale z pohledu trenéra je důležitý herní projev jednotlivců i celého mužstva. Ten bych rád kvalitní a se vzrůstající komplexní kvalitou,“ hlásí Kadaně. „Do zápasů projektu zapojíme dva další hráče – Kubu Bergera, který přišel na hostování z Třemošné, a Martina Hodka z Blovic,“ dodává trenér plzeňského dorostu.

Rozpis zápasů eXcellent League:

Pátek 26. 1. 2024

Plzeň – Kelti Beroun (19.00)

Pátek 2. 2. 2024

Kert Park – Plzeň (18.30)

Neděle 4. 2. 2024

Plzeň – Pardubice (15.00)

Neděle 25. 2. 2024

Hostivař – Plzeň (14.00)

Zdroj článku: HBC Plzeň.