Turnaje

V Dobřanech se uskutečnilo několik mládežnických turnajů

V dobřanské aréně se v lednu vedle turnaje Masters uskutečnily turnaje dorostu a Ledňáček junior. V útočišti šneků se například představil švýcarský celek. Podrobnější informace o akcích a reportáž z nich naleznete níže.

Mezinárodní turnaj dorostu v Dobřanech

Švýcarská SHC Belpa 1107 se zúčastnila jako první zahraniční tým, nepočítáme-li slovenskou Skalicu, turnaje v Dobřanech, a to mládežnického. Na turnaji 27. ledna 2024 vystoupila i Česká reprezentace žen vedle týmů Blatné a Třemošné. Hrálo se systémem 2x12 minut. V prvním zápase Dobřany otočily duel s Třemošnou z 0:2 na 5:2. Blatná si poté vyšlápla na Švýcary. Reprezentace žen nakonec nestačila na Třemošnou poměrem 1:2. Šneci si lehce poradili se Švýcary 3:0 a i Blatná porazila české ženy. Houževnatá Belpa nakonec získala skalp Třemošné. Dobřany oslavily vítězství v turnaji díky další výhře nad Českou reprezentací. Ta podlehla i švýcarskému celku, přičemž Blatná brala ještě výhru nad Tatranem a porážku nad Dobřany. Finále turnaje sledovala cca 350 diváků. Za ČMSHb vyhlašoval nejlepší hráče turnaje Jiří Cícha. Za Dobřany se jím stal Daniel Šteffl.

„Celý náš výběr působil týmově, kompaktně a poctivě plnil zápasové noty. Věříme, že o našich nadějích ještě v budoucnu uslyšíme. Všem týmům, trenérům, hráčům soupeře a pochopitelně našemu hokejbovalému svazu ČMSHB patří poděkování za velmi dobrý turnaj. Přejeme si, aby tato akce v Dobřanech všem pomohla do jarních soutěžních bojů a našim ženám, nechť se povede světový šampionát v létě právě ve Švýcarsku,“ zmínil Václav Šlehofer st. z Dobřan.

Statistiky z mezinárodního turnaje v Dobřanech. Zdroj: Fb TJ Snack Dobřany.

Ledňáček junior

Vedle seniorského Ledňáčka se letos odehrála i juniorská verze tohoto turnaje. Byl to nultý ročník této akce. Turnaje se zúčastnil Kert Park, Dobřany, Rebel Praha a Tatran. Hrálo Třemošná a Rebelové remizovali se Šneky 2:2. Domácí celek v posledním zápase podlehl hráčům z Lužin 2:3. Na celkové vítězství nakonec dosáhli Rebelové.

Trenér Dobřan Josef Raizer: „V naší hokejbalové hale i přes třeskutý mráz jsme uspořádali nultý ročník turnaje Ledňáček – Junior, který byl určený pro kategorii mladších žáků. Pozvání přijaly týmy Tatran Třemošná, HC Kert Park a SK Rebel z Prahy. Všechny zápasy našich hráčů byly vyrovnané, a proto jsme první dva shodně remizovali 2:2. Poslední smolný zápas jsme při zdrcujícím finiši nakonec prohráli o gól. Celému týmu patří pochvala za bojovnost. Velké díky si zaslouží celý turnaj povzbuzující fanoušci a obsluha v občerstvení.“

Konečné pořadí:

1. SK Rebel Praha
2. HC Kert Praha
3. TJ Snack Dobřany
4. TJ Tatran Třemošná