Extraliga

Máme problém s koncovkou, strašně se nadřeme na jakýkoliv gól, přiznává Tomáš Chramosta

Plzni se nedaří odlepit z dolní části tabulky. Body nevybojovala ani o víkendu ve dvou domácích zápasech, v obou prohrála o gól. Nejen o současné situaci mužstva se rozpovídal Tomáš Chramosta, který byl v pondělí za své výkony z mistrovství v Liberci jedním z pozvaných na plzeňskou radnici.

Ztratili jsme body v zápasech, které jsme měli dobře rozehrané

Tomáši, ke konci podzimní části jste s pěti body na předposledním místě. Čím si vysvětlujete, že se v tabulce už delší dobu nemůžete dostat výše?

Tak určitě jsme bohužel ztratili body v zápasech, které jsme buď měli vyhrát nebo jsme je měli dobře rozehrané. Ale máme problém s koncovkou, strašně se nadřeme na jakýkoliv gól, a to je postupem času v zápase hrozně psychicky náročné.

O víkendu jste odehráli dva zápasy. Nejprve jste se utkali s Ústím nad Labem, v souboji bylo hodně vyloučení, ale žádnou přesilovou hru jste nevyužili. Byl to jeden z důvodů neúspěchu?

Za mě určitě ano. Měli jsme v první třetině pětiminutovou přesilovku a nic jsme z toho nevytěžili. To musíme potrestat, pokud v tom daném zápase chceme uhrát body. Myslím, že kdybychom vedli po první třetině 2:0, tak nikdo nemohl nic říct a zápas by samozřejmě vypadal jinak, ale to je bohužel naše produktivita. Věděli jsme, že Ústí má silné přesilovky a dali nám z toho dva góly. Takže ano, určitě rozhodlo zápas to, že jsme žádnou přesilovku nevyužili, což naopak jim vyhrálo zápas.

Utkání s Karvinou jste měli dobře rozehrané, vedli jste už o dva góly. Soupeř pak ale snížil v oslabení a skóre otočil v posledních pěti minutách základní hrací doby. Co chybělo lepšímu výsledku?

Utkání pro nás bylo rozehrané dobře, ale kdybychom nedostali gól v naší přesilovce, tak si myslím, že už mohlo být rozhodnuto. Přeci jen jsme v první třetině měli 18 střel na branku a bohužel vedli jen 1:0. Ale do třetí třetiny jsme za stavu 2:1 vstoupili, jako kdyby bylo rozhodnuto, nehráli jsme to, co máme a neplnili pokyny trenérů. Dostali jsme na 2:2 a začali se bát o výsledek.

V pondělí 20. listopadu byli do Obřadní síně na plzeňské radnici pozváni úspěšní medailisté z řad HBC Plzeň. Jedenáct medailistů z veleúspěšného MS juniorů v Liberci a bronzový tým loňských starších žáků přijal radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy pan Ing. Tomáš Morávek. Zdroj: Facebook HBC Plzeň.

Moc mě potěšila taková událost, osobně si moc vážím poděkování

Kromě prvního domácího utkání jste v ostatních na domácím hřišti prohráli o gól. Kde vidíte příčiny, že to stále nejde překonat?

To je těžká otázka a sám na ní moc neznám odpověď, ale možná to, že jsme v každém zápase prohrávali až na zápas s Karvinou. Asi každému se hraje lépe, když vede, než když musí dotahovat. Ale bohužel některé zápasy rozhodla naše nedisciplinovanost. V každém zápase máme až moc vyloučení, asi není podstatné jestli zbytečné nebo ne, ale obecně hrajeme až moc oslabení, což nás stojí hrozně sil.

Sérii čtyř domácích zápasů zakončíte v sobotu s Hostivaří. Co od posledního domácího zápasu v podzimní části očekáváte?

Samozřejmě očekávám těžký zápas. Hostivař je za mě na prvním místě naprosto zaslouženě, ale my víme, že jsme doma silní a hrajeme dobré zápasy a pokud budeme plnit pokyny trenérů, tak můžeme být úspěšní. Všichni půjdeme do zápasu s tím, že chceme získat tři body.

Jako jeden z medailistů z Mistrovství světa v Liberci jste v pondělí s dalšími plzeňskými spoluhráči navštívil radního města Plzně Ing. Tomáše Morávka. Potěšila Vás taková událost?

Hlavně mě potěšily ty řízky, které jsme si dali na rautu. (smích) Moc mě potěšila taková událost, osobně si moc vážím takového poděkovaní. Bylo to příjemné.