Extraliga

Věřím, že se to zlepší a zabojujeme o play off, říká posila Plzně David Michel

Plzni se také v letošní sezóně nedaří příliš podle představ. Problém jí dělá produktivita a v této oblasti se týmu snaží pomoct David Michel, který mužstvo posílil na začátku sezóny. Kromě posledního utkání se v každém zapsal do statistik a podílel se zatím na všech získaných bodech mužstva.

Překvapilo mě, jak je soutěž rychlá a kvalitní

Davide, k soutěžním hokejbalovým zápasům jste se vrátil na začátku letošní sezóny po delší době, naposledy jste působil v mládeži v Dobřanech. Nyní poprvé nastupujete v CROSSDOCK Extralize mužů a oblékáte dres Plzně. Naplnila se Vaše očekávání od této soutěže?

Soutěž mě mile překvapila v tom ,jak je rychlá a kvalitní a najdou se v ní hodně dobří hráči.

Plzni se také v letošní sezóně příliš nedaří, v tabulce se nachází v dolní části a příznivé nejsou ani některé statistiky. Kde vidíte největší mezery, že je tým v takové situaci?

Ano, nedaří se nám celkově a největší problém máme s góly. Máme jich málo a bez gólů se nevyhrává, ale já věřím, že se to zlepší a zabojujeme o play off.

Po zlepšeném výkonu v utkání proti silnému Svítkovu přišel hodně zdvižený prst na Kladně, kde jste obdrželi devět branek. Především druhá třetina se vám nevydařila, inkasovali jste v ní šest gólů. Co se tam stalo?

Proti Kladnu rozhodla přesilovka soupeře 5 na 3 a dva rychlé góly. Srazilo nám to sebevědomí po výborné první třetině a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo.

David Michel zatím přispěl ke všem bodům Plzně, v utkání proti Svítkovu vyrovnal ve čtyřicáté třetí minutě. Autor: Milan Podpera.

Trošku jsem tam šel s tou rolí, že budu mít za úkol bodovat

Hned po příchodu k týmu jste se ale zařadil mezi nejproduktivnější hráče. V každém utkání, kde jste získali body, jste se na tom podílel. Šel jste do týmu s takovou rolí?

Ano, trošku jsem tam šel s tou rolí, že budu mít za úkol bodovat a dávat rozhodující branky, ale zatím to z mojí strany není 100%.

Současně hrajete hokej, kde se vám s týmem daří. Vnímáte, že hokejbalovému mužstvu můžete pomoct nejen na hřišti, ale také přenést pozitivnější náladu?

Na hokeji se nám daří, máme silný tým a ano, snažím se přinést pozitivní náladu, ale ta přijde, až se začne vyhrávat.

Nyní vás čeká série čtyř domácích zápasů. V posledních dvou utkáních jste na domácím hřišti vybojovali vždy bod. Na co se zaměřujete, abyste na to navázali a tentokrát došli k výhře?

Musíme plnit to, co po nás trenéři chtějí a dodržovat systém, více střílet na bránu a hrát bez vyloučení, pak přijdou výsledky.