Extraliga

Letos jsme věřili, že tomu bude jinak a budeme se pohybovat výše, přiznává dobřanský Daniel Michálek

TJ Snack Dobřany se v další extraligové sezóně pohybují v dolních patrech tabulky. Po deseti zápasech mají Šneci pouze 5 bodů stejně jako Plzeň. Poslední Prachatice na ně ztrácí bod. Proč se Dobřany nemohou protlačit výše? Co budou muset změnit podle Daniela Michálka?

Hned 1. kolo nám ale zasadilo tvrdý direkt

Danieli, v další extraligové sezóně se děje opět něco podobného, co už Dobřany zažily. Opět se z počátku sezóny trápí a drží se spíše na spodku tabulky. Proč tomu tak je?

Každý rok jdeme po pauze s velkou chutí, letos jsme věřili, že tomu bude jinak a budeme se pohybovat výše. Hned 1. kolo nám ale zasadilo tvrdý direkt, kdy nás porazil poctivě hrající Hradec Králové. Pak přišly zápasy, kdy jsme propadli v jedné z pasáží, soupeř odskočil a bylo po nás. Suma sumárum se právem pohybujeme dole.

V 10 zápasech jste získali pouze 5 bodů a herně se trápíte. Dali jste pouze 13 branek a 42 jste jich inkasovali. Co se na podzim stalo, že tomu tak je?

Začnu trochu jinak, a to obecným přístupem ke sportu, natož k tomu, který je veden jako amatérský, za což se rádi schováváme. Obecně lenivíme jako společnost… I to je jeden z důvodů, proč jsme na tom takto. Když na výjezd do Karviné jedeme s trenérem do pole a 7 lidmi dorosteneckého věku, je to asi všude stejné, někteří by jeli hrát třeba i federální Extraligu, někteří raději jen domácí zápas.

Když budu konkrétnější k týmu, stojí za námi skvělý Ondřej Kuchař v bráně, ani to nám letos nepomáhá zatím. Chybí nám ryzí střelec, je to zatím velmi upracované, nedaří se nám tolik ani přesilovky, což nás v loni drželo nad vodou. Tudíž především problémy ve hře dopředu či samotné koncovce jsou hlavním důvodem.

Je teprve podzim, ale vypadá to, že Šneci se budou opět prát o to, zda si zahrají play off nebo ne. Jaký z toho máte pocit? Bude to zase honba za play off?

Osobní pocit je takový, že hokejbalu vždy dávám vše, špatné výsledky hodně prožívám. Je to hlavně zátěž na hlavu. Hokejbal hodně bere z osobního života, ale u mě pořád platí, že víc dává. Dokud to tak bude, má to pro mě smysl. Samozřejmě věřím, že ano, že play off budeme nahánět a snad i hrát. Máme před sebou 4 kola, když uhrajeme třeba 9 bodů, dá se na podzim koukat jinak. Tím pádem bychom byli play off na dostřel, a na jaře bychom počítali každý bodík, zase...

Musíme jako tým nabrat sebevědomí

Na čem budete muset zapracovat ve hře, aby to začalo fungovat a vy získávali cenné body?

Musíme jako tým nabrat sebevědomí, to je to, co nám chybí asi nejvíc. Kousnout se, neremcat na role v týmu, táhnout jeden za druhého, přidat v tréninku, ostatní taky nespí. Nikdo k nám body odevzdat nepřiveze. Kvalita se u nás v týmu nachází. Jen dokud to nepodpoříme nasazením, obětavostí, potlačením ega, body získávat nebudeme.

Letos z nejvyšší soutěže spadne tým, který skončí po základní části poslední. Vy jste předposlední. Máte na sobě lehký tlak?

Osobně jsem pořád nastaven koukat nahoru. Nejsme v bezvýchodné pozici. Kdyby na to došlo, tak ale ať z toho máme pocit, že jsme pro to udělali vše.

Vy zároveň vedle Dobřan ještě hrajete za prvoligovou Blatnou. Jak si zatím tam užíváte sezónu? Obhajujete titul vicemistrů.

Pořád pro mě platí, že Datel na hrudi je pro mě srdcová záležitost. Přesto jsem letos otočil a preferuji Dobřany, chvíli těžké, ale osobní rozhodnutí. Rozpis nejvyšších soutěží mi ale dává možnost zápasy stíhat. V Blatné nás kosí zranění. 7 dlouhodobých zranění toho důkazem. I přesto jsme především doma zase velmi silní. Zranění nám dávají možnost zapracovat dorostence. Zkuste si zápasy neužít, když na Vás chodí 250+ lidí v základní části. Kvůli tomu chceme všichni vrátit play off do Blatné, užili jsme si to nejen my, ale ve zpětných ohlasech i naši soupeři. Trenér Poličky, pan Štefka, to po MS juniorů v Liberci zmínil v rozhovoru, že atmosféra na MS byla skoro jako v Blatné.

Daniel Michálek patří také mezi opory mateřského klubu z Blatné v 1. Lize. V 6 zápasech si připsal 11 bodů za 2 góly a 9 nahrávek. Autor: Martin Halíř st.