Extraliga

Tým má obrovský potenciál, věřím, že výsledky a výhry přijdou, říká Martin Kunzmann

Plzeň patří mezi týmy, které v letošní sezóně na první body čekají. Nejen za vstupem do nového ročníku se ohlíží kapitán týmu Martin Kunzmann, který je zatím jedním z úspěšných střelců mužstva. Také se zmiňuje o dalším utkání, kde o první výhru budou mečouni bojovat s Pardubicemi.

Děláme si to vždy těžší, zbytečné chyby nás většinou stojí zápas

Martine, do sezóny jste nevstoupili příliš podle představ, v prvních třech zápasech jste nezískali žádný bod. Co je potřeba zlepšit?

Snad úplně všechno. Na druhou stranu chuť zlepšovat se nám nechybí, takže je podle mě otázkou času, kdy vše začne fungovat, jak má.

První domácí utkání jste odehráli o víkendu s Letohradem. Soupeř se dostal do vedení už ve druhé minutě, ale pak se vám nedařilo dotáhnout. Jak zápas před domácími fanoušky hodnotíte?

Opět rozhodlo neproměňování šancí a herní nevyspělost. Děláme si to vždy těžší. Zbytečné chyby nás většinou stojí zápas.

Ve třech zápasech jste zatím vsítili jen dva góly, jste autorem jedním z nich. Ani jednu branku jste zatím nedali v přesilové hře, i když jste si vytvořili šance. Kde vidíte největší příčiny, že se vám je nedaří využít?

Opět se budu opakovat. Neproměňování šancí, tlak do brány, ta chuť vstřelit gól. Možná někdy chybí i to štěstíčko, ale tomu prostě musíme naproti.

Martin Kunzmann věří, že navzdory třem prohrám v řadě, přijde plzeňský vzestup. Autor: Tomáš Laibl (z 1. utkání sezony 2023/24 mezi Ústím nad Labem a Plzní).

Změnu vítám, je to opět krok vpřed pro hokejbal

Po návratu ze Švýcarska vedete tým už druhou sezónu jako kapitán. Jaké jsou naopak silné stránky mužstva? Na čem můžete stavět v dalších zápasech?

Když použiju slova našeho trenéra, tak naše přednosti jsou ty, že si všechno dokážeme pos... (úsměv) Ne, teď vážně. Tým má obrovský potenciál, stačí jen povolit tu ruční brzdu a věřím, že výsledky a výhry přijdou.

V letní přestávce byl v plzeňské hale položený nový povrch, ve středovém kruhu máte klubové logo. Co na tuto změnu říkáte?

Změnu vítám, je to opět krok vpřed pro hokejbal. Povrch je stabilnější, rychlejší a ten mečoun ve středového kruhu je moc hezký. (smích)

V sobotu se představíte v Pardubicích, které také ještě v letošní sezóně nevyhráli. Jaká máte očekávání od tohoto utkání?

Je to jednoduché, oba týmy se potřebují chytit a nastartovat ty motory na sezónu. Věřím, že to bude kvalitní souboj o první podzimní výhru.