Turnaje

HBC Hostivař uspořádala Fair Cup pro mladší žáky, jak turnaj proběhl?

Během prvního zářijového víkendu se na pražské Hostivaři odehrál turnaj mladších žáků – Fair Cup. Turnaje se zúčastnila HBC Hostivař, HBC Pardubice, SK Kelti 2008 a HBC Plzeň. Jak turnaj probíhal a kdo jej vyhrál? To se dozvíte v krátké reportáži.

HBC Hostivař na Fair Cup pozvala silné týmy, které patří mezi hokejbalové bašty jak v dospělém, tak mládežnickém hokejbale. Každý tým si zahrál jedno utkání proti každému celku, přičemž se hrálo systémem dvakrát 12 minut.

Nejvíce se dařilo Východočechům, kteří vyhráli všechny tři zápasy. Za prvními Pardubicemi skončily středočeští Keti. Ti porazili domácí Hostivař a Plzeň, přičemž padli s vítězi turnaje. Plzeň skončila poslední a Hostivař brala bronz.

Kelti získali v Praze stříbro. Zdroj: SK Kelti 2008.

Výsledky zápasů:

HBC Hostivař – SK Kelti 2008 2:5
HBC Pardubice – HBC Plzeň 8:1
SK Kelti 2008 - HBC Pardubice 0:5
HBC Hostivař – HBC Plzeň 9:5
SK Kelti 2008 - HBC Plzeň 7:3
HBC Hostivař – HBC Pardubice 2:5

Plzni se na turnaji moc nevedlo. Zdroj: HBC Hostivař.

Ohlasy po turnaji:

SK Kelti 2008 (trenérka Iva Sevaldová): "Turnaj byl pro nás takovou malou prověrkou před sezónou. Sehráli jsme tři utkání s kvalitními soupeři, ve kterých se jasně ukázalo, kde máme rezervy a na čem budeme muset zapracovat. Pozitivně hodnotím přístup hráčů a hráček k jednotlivým zápasům. Tým šlapal jako dobře seřízené hodinky a přestože se nám ve druhém zápase vůbec střelecky nedařilo, za stavu 0:5 všichni makali na maximum až do závěrečného hvizdu. Našim cílem bylo si turnaj užít a to se povedlo, druhé místo je taková třešnička na dortu. Na závěr bych ráda poděkovala Hostivaři za skvěle organizačně zvládnutou akci."

HBC Plzeň (trenér Marek Štrunc): „Fair Cup je prestižní turnaj, kterého se zúčastnily výborné týmy. Pro naše kluky to bylo především o seznamování se s velikostí hřiště, mnozí z nich hráli po příchodu z přípravky první zápasy na celém hřišti. Osobně mě těší, že do každého zápasu nastoupili hráči s odhodláním bojovat až do konce. Navíc se do All stars teamu dostal náš hráč, který byl nejmladším účastníkem celého turnaje.“

Konečné pořadí:

1. HBC Pardubice
2. SK Kelti 2008
3. HBC Hostivař
4. HBC Plzeň

HBC Hostivař na domácím turnaji. Zdroj: HBC Hostivař.

All stars tým turnaje:

David Voráček (PCE) - Kateřina Škorpilová (KEL), Jaroslav Kejř (PLZ), Lukáš Kmínek (PCE), Jakub Mellen (HOS), Adam Geredi (KEL)