Extraliga

Hokejbal mě pořád naplňuje a extraliga bude výzvou, neskrývá posila Dobřan Šimon Hnyk

O víkendu zahájí novou extraligovou sezónu také Dobřany. Za západočeský tým v ní bude nastupovat i Šimon Hnyk, který posílil mužstvo během letní přestávky. V naší nejvyšší hokejbalové soutěži se objeví poprvé, v dresu Dobřan už se ale představil na Letňáčkovi, kde byl vyhlášený nejlepším hráčem.

Na zápasy jsem se těšil, premiéru v týmu jsem si užil

Šimone, o letní přestávce jsi posílil Dobřany. Co tě přivedlo do západočeského klubu?

Na konci minulé sezony mě kontaktoval Václav Šlehofer, jestli bychom s bráchou nechtěli na novou sezónu posílit A-tým Dobřan. Mě jeho vize a plány s týmem do budoucna zaujaly, a tak jsme se dohodli.

O minulém víkendu jste s týmem odehráli v dobřanské hale turnaj Letňáček, kde jsi byl vyhlášený nejlepším hráčem. Užil sis takovou premiéru na domácím hřišti?

Na zápasy jsem se těšil. Premiéru v týmu jsem si užil. Dostal jsem v zápasech spoustu prostoru, za což jsem hrozně rád.

Na turnaji jste se utkali také s Hostivaří, kde jsi ještě v minulé sezóně působil v juniorech. Jaké to bylo si zahrát proti tomuto soupeři v přípravě?

Bylo to úplně v pohodě. Člověk neřeší, jestli bývalí spoluhráči jsou teď soupeřem. Hostivař odehrála výborné zápasy a zaslouženě vyhrála. Kluky jsem rád viděl.

Pro všechny to byla dobrá prověrka před začátkem sezóny

Nakonec jste se s týmem na Letňáčkovi umístili na třetí pozici. Důležitější ale byla určitě příprava než výsledek. Jak turnaj hodnotíš krátce před začátkem sezóny?

Turnaj byl obsazený kvalitními týmy a měl dobrou úroveň. Pro všechny to byla dobrá prověrka před začátkem sezóny. Finále nám uteklo o pár sekund, kdy padl nešťastný gól, ale to se stává.

V Dobřanech tě čeká v extralize premiéra. Jak vyhlížíš zápasy v naší nejvyšší hokejbalové soutěži?

Jsem rád, že jsem došel až sem. Hokejbal mě pořád naplňuje a extraliga bude výzvou. Očekávám rychlý, tvrdý a kvalitní hokejbal.

Novou sezónu odstartujete v sobotu na domácím hřišti proti Hradci Králové. Těšíš už se po letní pauze na soutěžní zápasy?

Určitě se těším a doufám, že do nového ročníku extraligy vstoupíme vítězně.