Turnaje

Memoriál Libora Topolánka ovládli dorostenci z Plzně. Domácí hokejbalisté skončili čtvrtí

Další ročník dorosteneckého turnaje, Memoriálu Libora Topolánka, je za námi. Z pěti dorosteneckých celků se nejvíce dařilo Západočechům z Plzně, kteří uzmuli za čtyři výhry zlaté medaile. Druhý skončil Svítkov a třetí Elba. Kert Park získal pouze 3 body. Podrobnější reportáž naleznete níže.

Plzeň přijela do Prahy ve velké formě

Sobota 26. srpna 2023

HC Kert Park Praha, HBC Plzeň, HBC Hradec Králové 1988, HBC Svítkov Stars Pardubice a Elba DDM Ústí nad Labem se utkaly na Memoriálu Libora Topolánka. Všechny tyto celky odehrály dva zápasy v sobotu 26.8. 2023 a v neděli 27.8. 2023. Domácí dorostenci turnaj otevřeli proti ústecké Elbě, která Pražany porazila 1:4, i když Kert Park vedl 1:0. Poté do turnaje vstoupil budoucí mistr Memoriálu z Plzně proti pardubickému Svítkovu. Mečouni hráli s chutí a získali tři body za výhru 7:2. U pěti branek byl Jan Meiner (2+3). V následujícím utkání porazila Elba Hradec Králové poměrem 5:1. dvěma góly se blýsknul Vaněk. Plzeň ve svém druhém utkání podobným poměrem přehrála i Kert Park – 7:3–a tak ze soboty měla 6 bodů a Pražané byli s nulou. Sobotu uzavřel zápas mezi východočeskými celky, přičemž se lépe vedlo Pardubicím. Ty vyhrály 7:1, hattrick zaznamenal Lukáš Choutka.

Neděle 27. srpna 2023

Neděli odstartoval výhru Svítkov proti domácím, kteří padli potřetí v řadě. Výhru 4:2 řídil Daniel Martínek. Plzeň nenašla přemožitele ani v Pirátech, které porazila 5:0. Svítkov si proti Elbě zajistil další body a s 9 body se umístil na druhém místě v turnaji. Přímý souboj o 4. místo zvládli domácí hokejbalisté, kteří Piráty deklasovali 8:3, nejvíce byl vidět Radim Drnec a Jakub Chán. Mečouni se nejvíce nadřeli proti Ústí nad Labem, které porazili nejtěsnějším způsobem – 1:0.

Nejlepší gólman: Vojtěch Norek (Elba DDM Ústí nad Labem)

Nejlepší útočník: Matěj Meiner (HBC Plzeň)

Nejlepší obránce: Jan Kaňka (HC Kert Park Praha)

Dorostenci Plzně jsou na novou sezónu připraveni. Zdroj: HC Kert Park Praha.