Turnaje

Tradiční turnaj Letňáček v Dobřanech opanovala pražská Hostivař

TJ Snack Dobřany v tomto roce slaví 30 let svého působení. V rámci oslav tak západočeský klub uspořádat další ročník letního turnaje, který nese název Letňáček. O turnaj začíná být velký zájem, protože se jej zúčastnily týmy s dobrým hokejbalovým jménem. Jak celý turnaj proběhl?

Prvoligové celky se v Dobřanech neztratily

Turnaje v Dobřanech, který proběhl během posledního srpnového víkendu, se zúčastnila šestice týmu. Pátý ročník Letňáčku přivítal týmy – HBC Hostivař, TJ KOVO Praha, HBK Bulldogs Brno, ČR Masters, Ježci Heřmanův Městec a TJ Snack Dobřany. V základní části byly týmy rozlosovány do dvou skupin. V „Áčku“ zápolili domácí Šneci s Hostivaří a Ježky. Ve skupině B bylo vidět Brno, Masters a KOVO.

Pražský tým z Palmovky na Letňáčku. Zdroj: TJ Snack Dobřany.

Zápasy ve skupinách a play off pavouk

První zmíněnou skupinu ovládl domácí celek s 5 body. Hostivař klopýtla právě ze Západočechy (1:0), avšak i tak měla na svém kontě tři body a skončila druhá. Heřmanův Městec dosáhl pouze na jeden bod za remízu s Dobřany(2:1sn). Buldoci se prezentovali dobrým hokejbalem a právem vyhráli skupinu B s 6 body. Druzí skončil tým ČR Masters a TJ KOVO Praha bylo bez bodu.

Ježci brali na Letňáčku po nezdaru ve skupině stříbro. Zdroj: TJ Snack Dobřany.

Dobřany a Buldoci tak šli přímo do semifinále. Ve čtvrtfinálových bojích se utkala Hostivař s KOVEM, kdy pražské derby ovládla Hostivař (3:1). Heřmanův Městec si ve druhém čtvrtfinále vyšlápl na ČR Masters (5:1). Rozjetí Ježci oplatili porážku Šnekům v semifinále a dostali se tak do boje o pohár (1:0). Hostivař byla zase nad síly Brna (1:0). Hostivař slavila pohár z pátého ročníku Letňáčku, když v nájezdech porazila Východočechy (1:0ss). Brno mělo na dosah bronz, ale Dobřany zápasy otočily (2:1). V boji o páté místo si však chuť spravili hokejbalisté z Palmovky nad Masters (3:0). A tak se můžeme těšit na druhou verzi dobřanského turnaje. Jde o turnaj Ledňáček, který se bude konat v roce 2024.

Buldoci se prezentovali dobrou hrou. Zdroj: TJ Snack Dobřany.

Tabulka 5. ročníku turnaje Letňáček 2023

1. HBC Hostivař
2. Ježci Heřmanův Městec
3. TJ Snack Dobřany

4. HBK Buldogs Brno
5. TJ Kovo Praha
6. ČR Masters

Tým ČR Masters na Letňáčku. Zdroj: TJ Snack Dobřany.

Galerie oceněných Letňáček 2023

Nejlepší hráč: Šimon Hnyk (TJ Snack Dobřany)

Nejužitečnější hráč: Oliver Kliment (HBK Bulldogs Brno)

Nejlepší brankář: Václav Štoural (HBC Hostivař)

Ohlasy:

HBC Hostivař (Václav Štoural): "Turnaj můžeme hodnotit pozitivně. Odehráli jsme dost těžkých zápasů, které nás prověřily a myslím, že to pro nás byla skvělá příprava na sezónu. Ocenění za nejlepšího brankáře turnaje si dost vážím a je to pro mě motivace dál na sobě pracovat."

Ježci Heřmanův Městec (Jiří Kozel): "Předně děkujeme za milé pozvání od pořadatelů. Byli jsme v Dobřanech na turnaji premiérově a splnilo to všechna naše očekávání ve finále přípravy na sezónu. Krásná hala, svižný turnaj bez komplikací, dobře zorganizovaný. Sestavu jsme poskládali z širšího kádru, ale to tak měla všechna mužstva. Ověřili jsme si, v čem jsme silní i v čem ještě ne. Věřím, že nám to pomůže do dobrého startu v prvních ligových kolech. Vyhlášení coby osobnost turnaje bylo milé. Potěšitelné zjištění, že je stále pár těch, co mne z paměti světa nevymazali."

Dobřany podstoupily kvalitní přípravu před startem nové sezóny díky svému turnaji. Zdroj: TJ Snack Dobřany.