Extraliga

Zápasy s Ústím jsou vždy nepříjemné, bude to hodně o osobních soubojích, očekává od prvního zápasu Roman Poláček

Některé extraligové týmy už o víkendu vstoupí do nové sezóny. Úvodní utkání odehraje také Plzeň, která se představí v Ústí nad Labem, kde bude bojovat o první body. Zápas už vyhlíží Roman Poláček, zmiňuje se také o přípravě a řeč přišla i na nový povrch v plzeňské hale.

Určitě nám to ukázalo spoustu věcí, na kterých je potřeba ještě zapracovat

Romane, máte za sebou letní přípravu. V rámci ní jste absolvovali soustředění v Písku a sehráli dva přípravné zápasy. Co bylo náplní tréninků na soustředění?

Abych pravdu řekl, tak jsem se v pátek tréninků nezúčastnil, takže nedokážu říct, co konkrétního tréninky obsahovaly. V sobotu jsme měli jeden trénink s hokejkou. Ten byl zaměřený na různé herní situace, které nám dělaly v minulé sezóně problémy. Dále jsme dělali různé herní nácviky a zakončili jsme to hrou.

V Písku jste se utkali s Prachaticemi, které jste porazili 3:1. Na výhře ses podílel gólem. Jaké bylo první utkání po delší době?

Z mého pohledu to nebylo vůbec špatné utkání. Určitě nám to ukázalo spoustu věcí, na kterých je potřeba ještě zapracovat, ale také věci, které se můžou v sezóně jevit jako naše silná stránka.

Minulý týden jste poměřili síly s Kert Parkem. Nepodařilo se vám ale soupeři vsítit žádnou branku. Ukázal vám zápas ještě nějaké nedostatky, na kterých musíte do začátku sezóny zapracovat?

Zápas proti Kertu od nás byl dobrý zhruba prvních 5 – 10 minut. Pak jsme začali zbytečně ztrácet míčky a dělat více chyb, které soupeři umožňovaly snadný přechod do našeho obranného pásma, ze kterého jsme se těžko dostávali.

Roman Poláček (uprostřed) během prvoligového utkání s Vlčí smečkou Ústí nad Labem. Zdroj: Vlčí smečka Ústí nad Labem.

Myslím si, že to zase posunulo plzeňský hokejbal o něco výš

Během letní pauzy se v plzeňské hale vyměnil plastový povrch. Jak se Ti tato změna líbí?

Nový povrch se mi líbí. Myslím si, že to zase posunulo plzeňský hokejbal o něco výš. Teď už je jen na nás, zda toho využijeme.

O víkendu už začne nová sezona, hodně se mluví o vyrovnanosti týmů. Jaký vyhlížíš ročník v naší nejvyšší hokejbalové soutěži?

Myslím si, že co se týče vyrovnanosti týmů, tak to bude dost podobný ročník jako ten minulý a v zápasech budou rozhodovat maličkosti. Očekávám opět vyrovnanou sezónu.

Do sezony vstoupíte utkáním s Ústím nad Labem. Co od úvodního souboje očekáváš?

Zápasy s Ústím jsou vždy nepříjemné. Bude to hodně o osobních soubojích. My musíme využít našich předností a krůček po krůčku si dojít pro první 3 body do tabulky.