Extraliga

Očekávám kvalitní zápasy a pohledný hokejbal, říká před turnajem Letňáček Pavel Sloup

Přípravu na další extraligovou sezonu už mají skoro za sebou také Dobřany, které v pondělí vyběhly do přípravného utkání s Hostivaří. Dva góly si zapsal Pavel Sloup, nyní už vyhlíží domácí turnaj Letnáček. Ten vnímá dobřanský hokejbalista jako skvělou příležitost před soutěžními zápasy.

Důležitá je především herní praxe a zapracování nových spoluhráčů

Pavle, přípravy na další sezonu se blíží ke konci. Jsi spokojený s průběhem letní přípravy nebo ještě vidíš nějaké nedostatky, na kterých je třeba zapracovat?

Příprava probíhala v podobném stylu, na jakou jsme z několika posledních sezón zvyklí a mně osobně vyhovuje, takže s průběhem jsem spokojený. O případných nedostatcích se dozvíme během víkendových zápasů a pokud nějaké budou, věřím, že je stihneme odstranit ještě před startem nové sezóny.

V pondělí jste odehráli přípravné utkání s Hostivaří, se kterou jste prohráli 4:7. Dvakrát se Ti podařilo snížit, ale na soupeře už jste se pak nedotáhli. Co vám zápas ukázal?

Výsledek v této fázi sezóny není tak podstatný, důležitá je především herní praxe a zapracování nových spoluhráčů. To znamená, že zápas s takto kvalitním soupeřem byl určitě přínosný a ukázal nám, že co se týče doplnění kádru, trenérský štáb odvedl dobrou práci. Drobné herní nedostatky v rámci adaptace na herní systém, kterým bychom se rádi prezentovali, se v zápase určitě také vyskytly, ale to není nic neobvyklého v prvním přípravném zápase.

O víkendu budete v herní přípravě pokračovat, v Dobřanech se uskuteční turnaj Letňáček. S jakými cíli do něj půjdete?

Každý zápas dá celému týmu více než samotný trénink. I z tohoto pohledu je turnaj skvělou příležitostí před prvním hracím víkendem. Cíl bude stejný jako v zápase s Hostivaří, to znamená zejména snahu o převedení herních prvků z tréninku a souhru jednotlivých formací.

Každým rokem se v Dobřanech schází čím dál tím kvalitnější soupeři

Na turnaji poměříte síly s Hostivaří, pražským Kovem, Brnem, Heřmanovým Městcem a ČR Masters. Co od zápasů očekáváš?

Očekávám kvalitní zápasy, pohledný hokejbal a samozřejmě i příjemná setkání mimo hřiště.

Představí se tam týmy z českých nejvyšších soutěží a také zkušení hráči z výběru Masters. Na co bys pozval hokejbalové fanoušky?

Každým rokem se v Dobřanech schází čím dál tím kvalitnější soupeři. Fanoušky bych tedy pozval na atraktivní zápasy a příjemnou atmosféru a prostředí v dobřanské hokejbalové hale.

Za týden už začne extraligová sezona. Pan trenér v týdnu v rozhovoru říkal, že jste nejmenší město v Extralize a je to pro vás zase výzva. Vnímáte to jako větší motivaci bojovat o vyšší místa?

Myslím, že velikost města v mém případě nehraje zásadní roli, pokud je řeč o motivaci. Do zápasu jdu pokaždé s tím, že chci vyhrát. Každopádně s faktem, že je to výzva, souhlasím. V něčem to mají kluby z větších měst určitě jednodušší.