Turnaje

Akce je každý rok velmi silně obsazena, vyhlíží další ročník Turnaje Zdeňka Mužíka Jaroslav Kejř

O víkendu se uskuteční už sedmý ročník Turnaje Zdeňka Mužíka. V letošním roce se koná v Plzni ve Štruncových sadech a vždy lze na něm vidět známé hráče nejen z hokejbalových hřišť, ale také hokejisty. Pravidelně nastupuje do zápasů i Jaroslav Kejř, který se na tuto akci těší.

Po rozlosování se těším na všechny týmy ve skupině

Už od roku 2015 pořádá tento turnaj hokejbalový rozhodčí a hráč druholigového Taurusu Lukáš Soukup. Turnaj nese jméno jeho kamaráda Zdeňka Mužíka, který před prvním ročníkem nemohl ze zdravotních důvodů pokračovat ve své kariéře, později se na hřiště vrátil. Tato hokejbalová akce se v západních Čechách stala tradicí, turnaj už se organizoval na více místech, letos se po roce bude konat v Plzni ve Štruncových sadech. „Vždy rád vzpomínám na skvělou partu spoluhráčů, se kterými je vždy turnaj výborným zážitkem,“ říká Jaroslav Kejř, jenž se s týmem Marlins Army turnaje zúčastňuje pravidelně.

Na turnaj se mohou hlásit týmy nejen z České republiky, v přechozích letech přijeli také hráči z Košic, nyní na turnaj zavítá tým z Humenného. V letošním ročníku se představí osm mužstev, ty jsou často sestaveny jen pro tuto příležitost. „Těším se právě na spoluhráče, protože během roku se s většinou nevidíme a setkáme se až na tomto turnaji,“ vypráví Kejř, který dříve nastupoval v naší nejvyšší hokejbalové soutěži, minulý rok se zúčastnil Mistrovství světa Masters v kategorii nad 40 let a v letošní sezóně vybojoval s plzeňským C-týmem ve druhé lize první příčku.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin, kde v sobotu budou bojovat mezi sebou, v neděli je čekají vyřazovací boje. Marlins Army nastoupí hned do prvního utkání turnaje, kde se potká se Snus Stars. „Po rozlosování se těším na všechny týmy ve skupině. V každém týmu jsou známí nebo bývalí či stávající spoluhráči. Ale pokud bych měl vyzdvihnout soupeře, na kterého se nejvíce těším, je jím loňský vítěz DEMI 92,“ prozrazuje Kejř. Obhájce titulu má ve svém týmu také řadu plzeňských hráčů.

Lhal bych, kdybych tvrdil, že nechci zvítězit

Na soupiskách celků se objevuje hodně známých jmen nejen z různých hokejbalových soutěží. Na turnaj mohou lákat kromě extraligových hokejbalistů také hokejisté. Dříve ho navštívili i reprezentační hráči jako Jan Kovář, Jakub Kovář nebo Tomáš Kubalík. „Vždy si velmi rád na takovém turnaji zahraji. Turnaj je každý rok velmi silně obsazen. Většina týmů má ve svém středu celou řadu extraligových hokejbalistů. Někteří z nich oblékli i reprezentační dres,“ má jasno Kejř.

Turnaj má své tradice, letos mu byla zvolena růžová barva. Známou osobností je také patron, v letošním ročníku hokejista Miroslav Indrák, který v uplynulé sezóně hrál za extraligové Kladno, nyní se po třech ročnících vrátil do Plzně. S organizátory turnaje už navštívil Štruncovy sady, kde v areálu hřiště losoval týmy do skupin. „Organizaci hodnotím velice pozitivně. Co se týče samotného turnaje, rozhodčích, zázemí a občerstvení, především pak pitného režimu, který náš tým dodržuje na vysoké úrovni,“ chválí Turnaj Zdeňka Mužíka zkušený hokejbalista.

Tým Marlins Army vyhrál turnaj už dvakrát, nyní ho nebude čekat nic lehkého. Ve skupině A bude bojovat s dalšími dvěma celky, které se v předchozích ročnících umístily na první pozici. „Lhal bych, kdybych tvrdil, že nechci zvítězit. Ale všechny týmy se budou snažit o to samé, takže to bude velmi náročné,“ uvědomuje si Kejř. Ten bude chtít putovní pohár pro vítěze získat s týmem potřetí a navázat tak na úspěšné předchozí výsledky.

Aktuality z turnaje můžete sledovat na facebookových stránkách Turnaje Zdeňka Mužíka.

V roce 2018 vybojoval Jaroslav Kejř s týmem Marlins Army na Turnaji Zdeňka Mužíka zlaté medaile podruhé. Zdroj: Facebook Jaroslava Kejře.