Turnaje

Ambice na vítězství samozřejmě máme, těší se na Turnaj Zdeňka Mužíka Petr Peroutka a Jiří Návara

Na dalším ročníku Turnaje Zdeňka Mužíka bude obhajovat první místo z minulého roku tým DEMI 92. Jako kapitán ho povede vítěz druhé ligy s plzeňským C-týmem Petr Peroutka, v brance bude mistr Extraligy s Kert Parkem Jiří Návara. Oba se o turnaji rozpovídali podrobněji.

Velice nabitá skupina, nevypadá to na lehké zápasy

S týmem DEMI 92 jste minulý rok na Turnaji Zdeňka Mužíka vyhráli. Petr Gřonka po turnaji říkal, že to byl nečekaný bonus. Jak na to vzpomínáte?

Petr: Bylo to skvělé, užili jsme si to a splnili účel, proč jsme tento tým zakládali.

Jirka: Já minulý rok dorazil až na nedělní část turnaje, takže jsem vlastně naskočil do rozjetého vlaku a v podstatě si užil až ty nejatraktivnější zápasy. (smích) Byl to příjemný začátek sezóny.

Letos na této akci zase nastoupíte, dvakrát za sebou tam ještě nikdo neskončil na prvním místě. Budete se o to chtít pokusit?

Petr: Určitě, ambice na vítězství samozřejmě máme. Náš spoluhráč Jirka Benedikt v týdnu psal, že vracel putovní pohár a po víkendu by ho zase rád vrátil na svoje místo.

Jirka: Chtít asi budeme, ale když se podívám na sobotní předpověď, tak se spíš pokusím hlavně přežít. (smích)

Petře, jste kapitánem plzeňského C-týmu, na turnaji budete mít také tuto roli. Co očekáváte od letošního ročníku?

Petr: Očekávám velkou konkurenci a velmi těžké zápasy. Na druhou stranu se těším na spoluhráče i protihráče, protože přece jenom je to uvolněnější, všichni se rádi vidí. Na hřišti chce samozřejmě každý vyhrát, ale jinak je na TZM vždy velmi příjemná a přátelská atmosféra. Věřím, že tomu ani letos nebude jinak.

Jirko, v uplynulé sezóně jste poprvé nepůsobil v Plzni, byl jste v Kert Parku. Těšíte se, že se na turnaji zase potkáte s plzeňskými hráči?

Jirka: Samozřejmě, kluky z Plzně vždy rád vidím. Ať už ty stále aktivní nebo veterány. (smích)

Ve skupině se utkáte s týmem Mladé Pušky i s celky Snus Stars a Marlins Army, které už na turnaji dříve také zvítězily. Co říkáte na rozlosování?

Petr: Je to velmi těžká skupina a určitě to budou skvělé zápasy. Nicméně rozhodovat se bude až následující den a věřím, že i hůře postavený tým po základní části může v neděli překvapit a klidně dokráčet až do finále. Bude to otevřené a není radno nikoho podcenit.

Jirka: Velice nabitá skupina, nevypadá to vůbec na lehké zápasy.

Petr Peroutka získal v uplynulé sezóně s plzeňským C-týmem ve druhé lize titul. Zdroj: Facebook Ondřeje Krpala.

Máme skvělý tým a budeme to chtít na hřišti dokázat

Tým máte složený z hráčů z různých hokejbalových soutěží. Jste rádi, že si na tomto turnaji můžete zahrát takto spolu?

Petr: Samozřejmě jsme rádi. Máme nakonec před začátkem turnaje trochu více omluvenek, ale i tak máme skvělý tým a budeme to chtít na hřišti dokázat.

Jirka: Je to příjemné zpestření a je super, že takové turnaje jsou.

V uplynulé sezóně se vám dařilo. Petr vybojoval titul s plzeňským C-týmem ve druhé lize, Jirka se stal mistrem Extraligy s Kert Parkem. Jaké to bylo dosáhnout s týmy těchto úspěchů?

Petr: Bylo to skvělé, všichni si toho vážíme. Řádně jsme to oslavili a věřím, že si vítěznou auru přeneseme i na tento turnaj.

Jirka: Obrovská radost a úleva, přece jen přicházel jsem do týmu, co už párkrát vyhrál a věřil si na další úspěch, takže když se to povedlo, tak se mi především hodně ulevilo. (smích)

Petře, už dříve jste zmiňoval, že jste nebyli favority, ale podařilo se vám ovládnout soutěž. Jak to vnímáte s odstupem času?

Petr: Vnímám to stále stejně pozitivně. Jsme za to rádi, na takové vítězství se vždycky dobře vzpomíná. Už je to ale za námi a my pokračujeme dále. Nesmíme usnout na vavřínech.

Jirko, za Kert Park jste odchytal většinu zápasů, byl jste více vytížený než v předchozích sezónách v Plzni. Věřil jste, že se vám s týmem podaří vybojovat už šestý titul v řadě?

Jirka: Věřil, a kdyby ne, tak po pár zápasech by se to změnilo. (smích)

Už o víkendu se na turnaji vrátíte k zápasům. Jaká bude podle vás kvalita soubojů, kde se představí hodně úspěšných hráčů?

Petr: Kvalita bude určitě vysoká, turnaj je vždy kvalitně obsazený. Myslím, že to bude více o tom, jak budou mít týmy široký kádr, jak budou fyzicky připravené a kdo bude běhavější.

Jirka: Uvidíme, máme letní pauzu, tak se možná ukáže, jak ji kdo pojal. (smích) Určitě hlavní bude se dobře pobavit a přežít turnaj ve zdraví.

Jiří Návara nastoupil ve své první sezóně v Kert Parku do většiny zápasů a pomohl týmu k dalšímu zlatu. Autor: Iva Janoušková.