Turnaje

Hokejbal je pro mě krásný sport, říká patron Turnaje Zdeňka Mužíka hokejista Miroslav Indrák

Hokejbalu se věnuje také extraligový hokejista Miroslav Indrák, který v naší nejvyšší hokejové soutěži už odehrál přes čtyři sta zápasů. Do soutěžních hokejbalových utkáních nastupuje od dorostu v Písku. Nyní je patronem Turnaje Zdeňka Mužíka, který vidí jako skvělou hokejbalovou akci.

Jsem rád, že jsem se stal patronem pro nadcházející ročník

Míro, v hokejbalu oblékáte dres Písku, kde najdeme na soupisce hodně známých hokejových jmen. První soutěžní zápasy jste tam odehrál už za dorost. Jak jste se k tomuto sportu dostal?

Hokejbal jsme chodili hrát s klukama z hokeje, vždy na základní škole jsme se domluvili a po konci vyučování jsme šli. Pak to přirozeně vyplynulo, že někdo začal chodit hrát i soutěžní zápasy.

Jste patronem letošního ročníku Turnaje Zdeňka Mužíka, který se pořádá každý rok v západních Čechách. Těší Vás, že jste byl osloven a můžete navázat na další osobnosti, kteří měli tuto roli?

Určitě mě to těší, hokejbal je pro mě krásný sport, mám k němu vztah, takže jsem rád, že jsem se stal patronem pro nadcházející ročník.

Na turnaji se každý rok představí hokejbalisté z různých soutěží, navštívilo ho už také hodně hokejistů. Co říkáte na myšlenku této hokejbalové akce?

Myšlenka je to suprová, pár turnajů jsme s kamarády z HC ŠD Písek také objeli a moc jsme si to užili, takže věřím, že to budou mít kluci podobně.

Věřím, že si to kluci užijí na maximum

Letos se uskuteční v Plzni ve Štruncových sadech, kde už jste byl s organizátory losovat týmy do skupin. Věříte, že si tam turnaj všichni užijí v takto nastaveném formátu?

Věřím tomu, že si to kluci užijí na maximum jak na hřišti, tak i mimo.

V uplynulé sezóně jste v Písku nastoupil do prvního utkání finále play off ve druhé lize. Vnímáte hokejbal jako zpestření k hokejové kariéře?

Dřív to určitě zpestření bylo. Z časových důvodů už to poslední roky moc nevychází. Tento rok bylo kluků méně, tak jsme se domluvili pouze na tento zápas, jinak bych pravděpodobně asi nenastoupil.

Na Kladně jste hrál hokej s hokejbalovým reprezentantem Adamem Kubíkem, letos na Mistroství světa v Liberci získal zlato trenér Vít Čapek, který působil také v Písku. Sledujete jejich úspěchy s reprezentačními týmy?

Ano sleduji, s Ádou jsme se o tom bavili, tuším, že minulý rok hrál i finále za Kladno. Víťa za to, co hokejbalu obětoval, si to zaslouží a moc mu to přeju.

Miroslav Indrák (druhý zleva) je patronem sedmého ročníku Turnaje Zdeňka Mužíka. Zdroj: Facebook Turnaje Zdeňka Mužíka.