Extraliga

Zahraniční soupeř je pro nás takové měřítko, jak je na tom hokejbal ve světě, vyhlíží přípravu Kanady v Plzni Martin Kunzmann

Reprezentace Kanady se před Mistrovstvím světa v Liberci bude připravovat v Plzni. Kanadští juniorští reprezentanti sehrají v neděli s plzeňskými týmy také přípravné zápasy. Ti si tak zpestří závěr sezony a poměří síly s nejlepšími kanadskými hokejbalisty, kteří se představí na šampionátu.

Tyhle zápasy jsou vždy příjemným závěrem sezóny

Kanadská reprezentace se v Plzni připravovala už v roce 2010 před juniorským mistrovstvím v Mostě. O dva roky později zamířila na západ Čech znovu, tentokrát před šampionátem v Písku a Strakonicích. Naposledy kanadští reprezentanti absolvovali přípravu v Plni před devíti lety před mistrovstvím na Slovensku. „Tyhle zápasy jsou vždy příjemným závěrem sezóny. Zakončíme tak červnovou fázi přípravy. Zahraniční soupeř je pro nás takové měřítko, jak je na tom hokejbal ve světě,“ říká o závěru sezóny zpestřeným zápasy s kanadskými reprezentacemi Martin Kunzmann.

V neděli nejprve vyběhnou na hřiště s reprezentacemi Kanady do 16 let plzeňští junioři, poté se s hráči do 23 a 20 let utkají muži. „Kanada bude určitě přemotivovaná. Hrajeme proti U23 a U20, což jsou top mládežnické kategorie,“ vyhlíží plzeňský kapitán soupeře, který bude patřit na mistrovství k favoritům. „Očekávám, že se bude hodně běhat, rychlý hokejbal, budou si chtít zkusit varianty přesilovek a celkově doladit taktiku na MS,“ prozrazuje Kunzmann.

Plzeňským hokejbalistům se po nepříliš vydařené podzimní části na jaře dařilo, pro utkání o udržení Extraligy si vybojovali domácí prostředí. V play down pak zachránili naší nejvyšší hokejbalovou soutěž v první sérii, kde třikrát porazili Prachatice. Po konci soutěžních zápasů ale pokračovali v trénincích. „Na utkání jsme se nijak extra nepřipravovali. Jak už jsem říkal, je to pro nás zakončení první fáze, takže v procesu jsme byli, nijak zvláštně ale příprava neprobíhala,“ hlásí plzeňský útočník.

Dostaneme se opět do zápasového tempa, takže pauza nebude tak dlouhá

Po náročné sezóně už se teď těší na přestávku. „Upřímně už vyhlížím pauzu, ale má to samozřejmě spoustu kladů a výhod do další sezony,“ uvědomuje si Kunzmann. Poslední soutěžní utkání odehráli mečouni na začátku května, nyní si delší dobu bez zápasů vyplní duely s Kanadou. „Dostaneme se opět do zápasového tempa, takže pauza nebude tak dlouhá a věřím, že to bude mít i pozitivní vliv na tým,“ má jasno jeden z nejproduktivnějších hráčů týmu.

Do příští sezony budou chtít plzeňští hráči vstoupit lépe a navázat na vítězství z letošní jarní části. „Myslím, že tyhle zápasy nadcházející sezónu neovlivní. Můžete mít x přípravných zápasů, ale všechno je to nakonec jen o nás, o naší morálce a nastavení hlavy,“ vypráví Kunzmann, který se do Plzně vrátil před letošní sezónou ze Švýcarska, kde s Grenchenem vybojoval dva mistrovské tituly.