1. liga

Snažíme se hrát sebevědomý hokejbal, prozrazuje po úspěšném vstupu do jarní části Kevin Kristl

Plzeňský B-tým začal jarní část výborně, v prvním utkání porazil Blatnou, v dalším se radoval s Ještěry z Ústí nad Labem. K výhrám přispěl také Kevin Kristl, který v každém zápase vsítil dvě branky, ve druhém jednou nahrával. Plzeňský útočník se o startu druhé části sezóny rozpovídal podrobněji.

Dokážeme téměř pokaždé herně přehrávat soupeře

Kevine, do jarní části jste s plzeňským B-týmem vstoupili skvěle, obě utkání jste vyhráli. Kde vidíš největší zlepšení oproti podzimu?

Zlepšili jsme hlavně disciplínu, která nám chyběla v předchozí části sezóny. Dokážeme téměř pokaždé herně přehrávat soupeře, ale poté se to samozřejmě starším pánům přestane líbit, že mladí kluci si z nich dělají srandu a začínají dohrávat souboje za hranicí pravidel. Naštěstí už přestáváme oplácet a plnit to, co nám trenér celou sezónu říká.

Nejprve jste porazili Blatnou 9:5, která je na čele tabulky divize Západ. Dodal vám tento zápas sebevědomí?

Snažíme se hrát sebevědomý hokejbal, který není v 1. lize obvyklý, takže sebevědomí nám nikdy nechybělo.

V minulém utkání jste zvítězili s Ještěry z Ústí nad Labem 7:4. Jak se za soubojem ohlížíš?

Do Ústí jsme vyrazili s cílem odvést tři body. Věděli jsme, že tenhle zápas nám může ohrozit jen naše disciplína. Po většinu času jsme si hlídali průběh zápasu a dovedli ho do vítězného konce.

Jsem pro tým hlavně přínosem do ofenzivy

V obou zápasech jsi vsítil dva góly, v tom druhém sis zapsal také asistenci. Jsi rád, že ses takto podílel na důležitých bodech?

Jsem samozřejmě rád, že jsem se takto podílel na bodech, ale upřímně od hráče mých kvalit se čeká daleko více.

Nastupuješ také v Extralize mužů. Jaké jsou tvé role v obou týmech?

Role mám v obou týmech stejné. Jsem pro tým hlavně přínosem do ofenzivy. Defenzivní práce nechávám obvykle na našich dělnících.

V obou soutěžích vás o víkendu čekají soupeři z horní části tabulky. S A-týmem se utkáte s Letohradem, s B-týmem budete bojovat s Vlčí smečkou z Ústí nad Labem. Očekáváš náročné zápasy?

Budou to určitě náročné zápasy, ale nikdo není neporazitelný.