1. liga

Jsme rádi za vítězství, zápas ukázal klukům, že můžou hrát s každým, těší Víta Čapka

O víkendu vstoupil do jarní části také plzeňský B-tým. Mečounům se první utkání vydařilo skvěle, na domácím hřišti vyhráli s Blatnou, která vede tabulku. Hlavní trenér Vít Čapek se rozpovídal nejen o úspěšném startu, ale také se zmínil o zimní přípravě nebo spolupráci s Tomášem Semerou.

Máme stejný pohled na hokejbal, a tak věřím, že se budeme dobře doplňovat

Pane trenére, v neděli jste s plzeňským B-týmem vstoupili do jarní části. Jaké jsou vaše cíle v této části sezóny?

Určitě bychom chtěli postoupit a zahrát si play off.

Po více než třech měsících jste tak odehráli další soutěžní zápas. Na čem jste nejvíce pracovali v zimní přípravě?

Na všem jsme pracovali, neměli jsme vyloženě věc, kterou bychom pilovali. Chtěli jsme být co nejvíce s hokejkou na hřišti, a to se nám podařilo.

V zimní přestávce jste sehráli přípravné utkání s reprezentací U16, kde jste také hlavním trenérem. Co Vám souboj ukázal?

Z pozice trenéra U16 to bylo pro nás velmi přínosné, kvalitní soupeř, viděli jsme hodně hráčů ve hře a jak se chovají, pokud hrají pod tlakem a zvlášť poslední zápas se nám povedl. Z pozice trenéra Plzně zajímavá konfrontace, i z naší strany hodně hráčů ve hře.

Minulý týden proběhly změny v realizačním týmu, připojil se k vám zkušený trenér Tomáš Semera. Jak jste spokojený se spoluprací?

Na jednu stranu jsem rád, na druhou mě to mrzí. Přál jsem Tomášovi úspěch a delší působení u Áčka, vím, že je dobrý trenér. Čtyři roky jsem Tomášovi dělal asistenta u U18 a teď jsme opět spolu na střídačce. (úsměv) Máme stejný pohled na hokejbal, a tak věřím, že se budeme dobře doplňovat.

Hráči projevili vůli po vítězství a odměnou jim je skalp lídra tabulky

V prvním utkání jarní části jste na domácím hřišti porazili Blatnou 9:5. Soupeř vede tabulku divize Západ a v letošní sezóně prohrál podruhé. Jak zápas hodnotíte?

Jsme rádi za vítězství a zápas ukázal klukům, že můžou hrát s každým. Je to povzbuzení do dalších zápasů. Byly tam dobré věci, ale i ty špatné. O branky se podělily všechny lajny, využili jsme přesilové hry a prvky, které jsme trénovali. Negativní byla hlavně disciplína, máme moc vyloučených, dvě branky jsme dostali ve vlastní přesilovce a tři v přesilovce, takže je stále na čem pracovat.

Po první třetině jste měli jednobrankový náskok, více gólů pak začalo padat ve druhé části, každý tým se prosadil pětkrát. Změnilo se nějak nasazení obou týmů?

Za stavu 5:1 si hosté vzali time a začali hrát více agresivně, hodně dopředu a my naopak se začali věnovat všemu kromě samotné hry a bylo to rázem 5:5, ještě se nám podařilo dát rozdílovou branku do přestávky. Před poslední třetinou jsme se Semičem (Tomáš Semera – pozn. red.) hráčům říkali, aby se vrátili k tomu, co nás zdobilo na začátku druhé části. Hráči projevili vůli po vítězství a odměnou jim je skalp lídra tabulky.

Proti silnému soupeři se vám podařilo vsítit devět branek. Věříte, že si střeleckou formu přenesete také do dalších zápasů?

Bylo by super dát vždy tolik branek, teď se podělilo o 9 branek šest střelců, tak věřím, že jsme si vše nevystříleli a budeme nadále produktivní.

O víkendu se utkáte s Ještěry z Ústí nad Labem. Jak se na soupeře připravujete?

Jako na každého jiného soupeře. Už jsme s nimi hráli dvakrát, a tak víme, co nás asi čeká. Chceme uspět a přidat další body do tabulky.