Extraliga

Musíme hrát jako v přípravě, říká před začátkem jarní části Jakub Vobruba

V polovině února vyhrála Plzeň v rámci přípravy domácí turnaj Pilsen Challenge. K úspěchu jí pomohl také Jakub Vobruba, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. Plzeňský útočník je rád za zlepšený herní projev týmu a doufá, že mužstvo takto vstoupí i do jarní části.

Bylo tam zlepšení, ale zase se to nedá přeceňovat

Jakube, v polovině února jste vyhráli na domácím turnaji Pilsen Challenge, na kterém jste se potkali s kvalitními týmy. Co stojí za tímto úspěchem?

Vylepšený herní projev, bojovnost, snaha a taky trochu štěstí.

Tři utkání jste vyhráli, jedno skončilo nerozhodně. Porazili jste také pražský Kert Park 5:0, ale na hřišti byl soupeř nebezpečný. Jak hodnotíte vaše herní výkony?

Jak říkám, bylo tam zlepšení, ale zase se to nedá přeceňovat, je to jen příprava. Výsledek s Kertem úplně neodpovídá průběhu zápasu. Pro mě je to pořád suverénně nejlepší tým u nás.

Na turnaji jste vsítil tři branky a byl jste vyhlášen nejužitečnějším hráčem. Co to pro Vás znamená?

Potěšilo mě to, ale upřímně jsem s tím vůbec nepočítal a ani jsem si nemyslel, že bych tuhle cenu mohl vyhrát.

Jakub Vobruba, juniorský mistr světa U20 z roku 2018 patří mezi stěžejní členy útočné letky plzeňských mečounů. Autor: Milan Podpera.

Zachytit úvod jara a začít sbírat body hned z prvních zápasů

Sehráli jste čtyři náročné zápasy ve dvou dnech. Jak těžké to bylo? Věříte, že to byla dobrá příprava před další částí sezóny?

Hrálo se ve zkráceném čase, takže myslím, že nikdo z nás neměl problém. Určitě ano, je fajn si zahrát i proti jiným týmům než jen z Extraligy.

Ve středu jste odehráli čtvrtfinále Českého poháru, kde jste prohráli s Hostivaří 4:5. V páté minutě už jste ale vedli o dvě branky. Kde jste viděl největší problémy, že vám soupeř odskočil?

Tak první problém byl, že jsme dostali laciný gól ještě před koncem první třetiny. Následně jsme prospali druhou třetinu a pak už jsme manko nedokázali dotáhnout.

O víkendu vstoupíte do jarní části, kde se budete snažit dostat na pozice pro postup do play off. Co si bude potřeba přenést ze zimní přípravy?

Na play off zatím není třeba myslet. Musíme hrát tak jako v přípravě. Zachytit úvod jara a začít sbírat body hned z prvních zápasů, abychom se jako tým dostali do dobrého rozpoložení.