1. liga

Dobřany i Plzeň se v Extralize mužů po podzimu nachází ve druhé části tabulky, stejně je na tom v 1. lize B-tým Plzně

V Extralize mužů jsou v letošní sezóně z regionu Čechy Západ dva týmy. Na místech pro postup do play-off se zatím pohybují jen Dobřany, plzeňským hráčům patří předposlední místo. V 1. lize nastupuje plzeňský B-tým, před přestávkou se umístil na šesté pozici.

TJ Snack Dobřany

Dobřanští hokejbalisté v podzimní části vybojovali osmé místo. Na poslední pozici, která zaručuje postup do play-off mají 18 bodů, oproti většině týmů ale odehráli o zápas méně. V závěru podzimu se jim dařilo střelecky, ve dvou utkáních vsítili sedm branek, v jednom šest. Podzimní část zakončili výhrou s Prachaticemi (7:2). V týmových statistikách měli nejlepší úspěšnost přesilových her, využili jich 27,27 %, naopak se jim nedařilo v defenzivě, v průměru inkasovali nejvíce branek za zápas. Nejvíce kanadských bodů posbíral Jan Kovářík, vsítil osm gólů a na jedenáct nahrál. Do většiny utkání nastoupil v brance Jaroslav Fukárek a s úspěšností zásahů je v mezi všemi extraligovými brankáři na devátém místě.

HBC Plzeň

Plzeňští získali na podzim osm bodů a v tabulce se nachází na předposledním místě. Z výhry se radovali ve druhém utkání, kde porazili Hostivař 3:1, na to navázali bodem v Karviné. Další vítězství si zapsali doma s Prachaticemi (6:3). V závěru první části sezóny sehráli vyrovnané zápasy se soupeři z horní části tabulky, o naději na body s Kert Parkem ale přišli jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby, s Pardubicemi vybojovali bod. Nejproduktivnějšími hráči byli s dvanácti body Martin Kunzmann (5+7) a Vít Lokajíček (4+8). Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce soubojů Petr Kráčina, jeho úspěšnost zásahů byla 86,15 %.

HBC Plzeň B

V 1. lize nastupoval z regionu Čechy Západ jen plzeňský B-tým, který tvořili především junioři. V podzimní části si na své konto zapsali mečouni třináct bodů a umístili se na šesté příčce. Do sezóny vstoupili výhrou, když byli úspěšní s Ještěry z Ústí nad Labem (6:2). Tři body si pak zapsali s berounskými Kelty, se kterými zvítězili 3:0. Dva zápasy poté zvládli v samostatných stříleních a na to navázali třetí výhrou v řadě s Novým Strašecím, v posledních třech zápasech nezískali žádný bod. V čele týmové produktivity jsou s osmi body Matěj Deja a Lukáš Kopal, kteří zaznamenali tři branky a pět asistencí. Nejvíce duelů držel tým v bráně Jakub Šlechta, který měl úspěšnost zápasů 87,02 %.