Extraliga

Doufám, že se nás střelecká forma celého týmu bude držet, říká Jan Kovářík

Dobřany se v minulých soubojích rozstřílely a zatím jsou na osmém místě. Naposledy otočily nepříznivé skóre proti Svítkovu a v poslední minutě si zajistily všechny body. Dvěma góly přispěl k výhře Jan Kovářík, který věří, že si tým produktivitu udrží a dostane se výše.

Náš cíl je play-off a dostat se v něm co nejdál to půjde

Honzo, s Dobřany se vám v posledních zápasech dařilo a s mužstvem jste se posunuli na osmou pozici. Je vaším cílem udržet před zimní pauzou místa pro postup do play-off?

Určitě bychom chtěli do play-off, myslím, že to chce každý tým, nikdo nechce hrát o udržení Extraligy. Takže náš cíl je play off a dostat se v něm co nejdál to půjde.

V sobotu (12. 11) jste na domácím hřišti porazili Svítkov 6:5, do utkání jste ale nevstoupili dobře a po první třetině prohrávali 2:4. Ve druhé části žádný gól nepadl, s čím jste šli pak do třetí?

Nám už nějakou dobu dělá problém začátek zápasu, že nám soupeř uteče o pár gólů a pak se to snažíme dohánět. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že do toho dáme všechno a zkusíme to otočit. Nakonec to vyšlo, takže super pro nás do dalších zápasů.

Ve třetí třetině jste nejprve inkasovali, pak jste ale čtyřmi góly skóre otočili a nakonec jste se radovali ze všech bodů. Kde jste našli sílu smazat v závěru tříbrankovou ztrátu a dostat se do vedení?

Určitě nás nakopnul gól na 3:5 a věřili jsme, že to dokážeme dorovnat, takže jsme to nevzdávali. To si myslím, že byla ta naše síla, že jsme pořád věřili.

Náš tlak sílil, z toho pak začaly padat góly

Třetí a čtvrtou branku jsi vsítil ty a pomohl tak týmu k obratu. Jak bys gólové situace popsal? Byly to nacvičené akce?

Ty góly vznikly z toho našeho tlaku na soupeře, začali jsme se víc dostávat do šancí, takže náš tlak sílil, z toho pak začaly padat góly. Nacvičené to nebylo, prostě to vyplynulo ze hry.

Už v minulém utkání jste se prosadili sedmkrát, nyní jste si zapsali šest branek. Co říkáš na střeleckou formu týmu?

Jsem rád, že nám to tam teď docela padá, protože náš kámen úrazu v zápasech bylo pravě dát víc gólů, šance byly, ale ty góly jsme nedávali, jinak bychom v tabulce mohli být úplně jinde. Takže doufám, že se nás ta střelecká forma celého týmu bude držet a pak se můžeme rovnat s každým v Extralize.

V letošní sezóně nastupuješ také v 1. lize za České Budějovice a ve druhé lize za dobřanský B-tým. Jak všechny soutěže stíháš?

1. liga a "Benfika" Dobřan se hraje v neděli, takže když mám čas celý den, tak jedu hrát za Budějovice a když nemám čas celý den, tak naše "Benfika" hraje převážně k večeru, tak jim jdu občas pomoc, protože "Benfika" jde na titul. (smích)