Extraliga dorostu

Je tam velký rozdíl, hra je rychlejší, tvrdší, říká o přechodu k dorostu Filip Kotrouš

O víkendu vstoupí do nové sezóny také plzeňští dorostenci. V Extralize dorostu už minulou sezónu sbíral zkušenosti Filip Kotrouš, nyní se tam přesouvá ze starších žáků. Plzeňský útočník popsal, kde jsou rozdíly mezi soutěžemi, jak probíhala příprava nebo jaké má cíle.

Těším se na nové týmy

Filipe, v minulém ročníku jsi odehrál poslední sezonu ve starších žácích. V základní části se vám dařilo, finálový turnaj se ale nevydařil podle představ. Jak se za ní ohlížíš?

Sezóna byla povedená, měli jsme na lepší místo na finálovém turnaji, jen nám chybělo štěstí, ale jinak jsem za ten turnaj rád, byla to super zkušenost, s týmem jsme si to užili.

V letošní sezoně budeš nastupovat za dorost. Jak se těšíš do starší mládežnické kategorie?

Těším se na nové týmy. Těším se na rychlejší hru, tvrdší hru a kvůli klukům v šatně, hokejbal spolu hrajeme už od 1. třídy.

V té loňské jsi už v Extralize dorostu nastoupil do osmi zápasů a zapsal čtyři asistence. Kde vidíš největší rozdíly mezi soutěžemi?

Je tam velký rozdíl, hra je rychlejší, tvrdší a těžší, hráči mají více a více zkušeností.

Chtěli bychom se dostat na mistrovství ČR

Nová sezina vám začne o víkendu. Jak jste se s týmem připravovali?

Velice tvrdě jsme se připravovali od začátku srpna, trenér nám naplánoval tréninky 3x v týdnu, jeden den jsme měli dva tréninky.

Jaké jsou tvé hokejbalové cíle? Čeho chceš s týmem dosáhnout?

Dostat se do áčka a nebo do zahraničí a jako každý hráč hrát v reprezentaci. S týmem bychom se letos chtěli dostat na mistrovství ČR a vyhrát ho.

První utkání vás čeká se Suchdolem nad Lužnicí. Co od úvodního zápasu očekáváte?

Očekáváme výhru, ale soupeře nesmíme podcenit, víme, že to v jejich domácím prostředí není jednoduché.