Extraliga

Před nedávnem bojoval o titul v hokejové Extralize, teď Tomáš Šmerha sestřelil Plzeň hattrickem!

V sobotu 7. května započala finální fáze bojů o záchranu nejvyšší soutěže. Ve 2. kole play down Extraligy proti sobě nastoupily týmy Plzně a pražského KOVA. Družinu z Plamovky před rozhodujícími boji posílil profesionální hokejista z pražské Sparty Tomáš Šmerha a uvedl se výborně.

1. utkání série 2. kola play down:

HBC Plzeň - TJ KOVO Praha 1:5

Do prvního utkání série 2. kola play down o záchranu Extraligy hokejbalu vstoupili aktivněji domácí hráči Plzně. Průcha na úvod tvrdou střelou prověřil pozornost Humlíčka, který byl ale pevný v kramflecích. Humlíček se v následujících momentech první třetiny musel ještě několikrát předvést, jako třeba při střele z první z hole Jiřího Benedikta. Plzeň mohla jít do vedení v 10. minutě v přesilové hře, kdy z levého kruhu nebezpečně střílel Ondřej Benedikt, ale Humlíček byl opět pozorný. Už už to vypadalo, že úvodní část skončí nerozhodně, 20 vteřin před první sirénou se ale z protiútoku prosadil Jaroslav Pátek, který z těsné blízkosti propálil Návaru v brance Plzně – 0:1.

Hned zkraje druhé třetiny po 42 vteřinách bylo srovnáno, po protiútoku se radoval Michal Průcha, který střelou od modré čáry nedal Humlíčkovi šanci – 1:1. Mečouni byly rázem polití živou vodou a bylo jich plné hřiště. Jejich tlak a aktivitu ale pozastavilo vyloučení Malého za podražení a v následující přesilovce zvyšoval na 1:2 pro hostující KOVO hrdina utkání Tomáš Šmerha. Plzeň nic nevzdávala, do přední linie si to mašíroval Ondřej Benedikt, který za modrou čarou prověřil Humlíčka. Bylo to ale opět pražské KOVO, jež se radovalo z gólu. A byl to opět Tomáš Šmerha, který utnul tlak Plzně – 1:3. Domácí měli vzápětí další možnost přesilové hry, tu využít nedokázali. Necelou minutu a půl před koncem prostřední části se po vhazování a střelou z první prezentoval Jakub Bureš a bylo to rázem už o 3 góly – 1:4.

Plzeň před třetí třetinou vyměnila brankáře, do kasy se postavil Kráčina a domácí chtěli dát jasný impuls k obratu. To se ale nestalo. Po úvodní bojovné pasáži hry bez šancí se před branku natlačil Ondřej Benedikt, ale navzdory několika dalším dorážkám si Plzeň na Humlíčka opět nepřišla. Mečouni se od poloviny závěrečné části nechali třikrát vyloučit, což hrálo do karet hostujícímu KOVU. To navíc využilo 4 minuty před koncem přesilovou hru, když u červené napřáhl Tomáš Šmerha a završil tak hattrick – 1:5. Plzeň to v závěru zkoušela ještě bez brankáře, ale už bylo na jakékoliv zdramatizování zápasu pozdě. KOVO se tak v sérii o všechno ujalo vedení 1:0 na zápasy.