Ostatní oznámení

Úspěšní hokejbalisté HBC Plzeň byli přijati na plzeňské radnici

Úspěchy klubových medailistů z MS juniorů v Liberci a loňského bronzového týmu starších žáků neunikly pozornosti zástupců Města Plzně.

Delegaci plzeňských hokejbalistů přijal v pondělí 20. listopadu 2023 pan Ing. Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy, aby jim pogratuloval k úspěchům a popřál hodně štěstí nejen do zbytku letošního ročníku.

Radní Morávek přivítal jedenáct medailistů z MS

Město Plzeň mělo prostřednictvím klubu HBC Plzeň početné zastoupení na velkolepém juniorském MS, které provázelo velké očekávání po pětileté pauze. České výběry na domácím šampionátu zaznamenaly historický úspěch. Výběry U16 a U18 braly zlaté medaile vůbec poprvé v historii. Češi zvítězili rovněž v kategorii do 23 let a výběr do 20 let přivezl z Liberce bronzové kovy. V součtu měli mečouni mezi medailisty jedenáct zástupců. Deset hráčů a jednoho trenéra, pod zlatý úspěch českého týmu U16 Red se podepsal Vít Čapek. Ten měl v družstvu také Pavla Nováka, který si akci užil. „Byli jsme uvedeni do velkého a krásného sálu, po úvodních slovech nám pan radní Morávek a pan Přemysl Švarc (účastník olympiády v Londýně 2012 – pozn. red.) pogratulovali k úspěchům a poděkovali za reprezentaci města Plzně. Jsem rád, že se tato akce uskutečnila," nechal se slyšet nadějný obránce.

Všichni pozvaní zástupci HBC Plzeň pak na závěr setkání převzali dárky. A co zaznělo z úst radního Ing. Tomáše Morávka? Stránky města Plzně uvádějí mimo jiné následující pasáž: „Rád bych hráčům i trenérům jménem města poděkoval za jejich dlouhodobé a vynikající výsledky i skvělou reprezentaci. Vynikají nejen v rámci regionu, ale v rámci celé republiky. Jsme na Mečouny, jak se klubu přezdívá, hrdí a jsme rádi, že takový tým v Plzni máme. Hokejbal je důležitý sport a podporovat jej budeme i nadále."

Poděkování patřilo také bronzovému týmu starších žáků

Medailový úspěch zaznamenalo v loňském ročníků také klubové družstvo. Konkrétně starší žáci. Ti nejprve suverénním způsobem ovládli kvalifikační skupinu a nad rámec soutěžních duelů odehráli velký počet přípravných zápasů se soupeři mimo region, který je měl připravit na finálový turnaj. V konkurenci dalších pěti celků bojovali v Sušici velmi statečně. Vytoužené finále jim sice uteklo, přesto si domů odvezli cennou medaili a pohár za 3. příčku.

Tým vedl z pozice trenéra Josef Kadaně, který přijetí na radnici okomentoval následovně. „Jsem moc rád, že akce proběhla. Nebylo to úplně jednoduché. Vnímám akci jako dodatečnou a příjemnou tečku za naším úspěchem. Za úspěch loňské třetí místo považuji, neboť konkurence je opravdu vysoká. Loni se potvrdilo, že skupina Jih+Západ nemá tolik silných týmů. Abychom dosáhli medailového cíle, připravovali jsme se na vrchol sezóny i proti soupeřům, které jsme v soutěži nepotkávali. Do určité míry se nám to povedlo, ale přátelské zápasy samozřejmě nemohou plnohodnotně nahradit ty soutěžní, co se týče náboje. O to více si myslím, bychom si medaile měli cenit."

Kadaně v závěru celé akce poděkoval městu Plzeň a část svého poděkování ještě pro klubový web zopakoval. „Městu patří velké díky. Nejen za přijetí a ocenění, kterého se nám dostalo ústy nejen radního Tomáše Morávka, ale také bývalého vedoucího odboru sportu Přemysla Švarce. Je na místě městu poděkovat také za finanční podporu a za podporu technického vylepšování haly, které nám pomáhá při výchově hráčů," uzavřel předseda klubu.

Seznam úspěšných medailistů:

Reprezentace ČR U23, 1. místo na MSJ v Liberci 2023: Tomáš Chramosta

Reprezentace ČR U20, 3. místo na MSJ v Liberci 2023: Tomáš Krejčí, Michal Matoušek, Daniel Pavlík

Reprezentace ČR U18, 1. místo na MSJ v Liberci 2023: Ondřej Kočka, Oliver Malý, Matěj Pavlíček

Reprezentace ČR U16, 1. místo na MSJ v Liberci 2023: Vít Čapek (hlavní trenér), Jan Kraus, Martin Král, Pavel Novák

Starší žáci HBC Plzeň, 3. místo Ligy starších žáků 2022/23: Jindřich Hošek, Tobiáš Sýkora, Oldřich Jan Pelíšek - Aleš Cerha, Pavel Fiala, Jaroslav Kasal, Jonáš Obr, Marek Ptáčník, Jáchym Šampalík, Martin Stránský, Marek Šulan, Jakub Vitkovič - Patrik Blabol, David Jan Dvořák, Matyáš Hrabák, Martin Jakl, Matěj Kořínek, Daniel Kříbek, Petr Našinec, Marek Navrátil, Jakub Polívka, Jiří Sinkule, Matěj Tyr, Jakub Kořínek, Martin Ptáčník, Matěj Šplíchal - Josef Kadaně (hlavní trenér), Pavlína Ptáčníková (vedoucí družstva).

Fotky ve webové fotogalerii (autor: Martin Pecuch).