Ostatní oznámení

Předseda regionální svazu Čechy ZápadPavel Moláček | jak hodnotí uplynulou sezónu?

Hokejbalová sezona 2022-23 se uzavřela ve všech možných soutěžích. Jak uplynulou sezonu vidí předseda RSHbPavel Moláček? Co říká na 2. ligu? Bude pro příští sezónu více celků? A jak vidí rozvoj západočeských mládežníků?

Týmy s takovým zázemím, jako mají Dobřany, a především HBC Plzeň, by měly pravidelně hrát v play off

Pane předsedo, sezona 2022-23 je za námi. Jaké vjemy a poznatky tato sezóna přinesla na stůl ve vedení RSHb? Byla povedenější než ta předchozí?

Loňská sezóna byla ve vedení RSHb poznamenána skončením dosavadního předsedy Vojty Touše na konci roku. Já sám jsem ve vedení regionu krátce, ačkoli se v hokejbalu pohybuji na klubové úrovni od roku 1990. Věřím, že aktuální vedení regionu je dobře složené, a všichni budeme fungovat ve prospěch hokejbalu v našem regionu.

V regionu se jako každoročně odehrála 2. liga. Tu ovládli hokejbalisté HBC Plzně C, kteří porazili ve finále rezervu Dobřan.Jde kvalita soutěže rok, co rok nahoru? Mohli by v příští sezóně dojít k rozšíření soutěže?

Domnívám se, že kvalita soutěže zůstává na stejné úrovni. Každoročně bojujeme s počtem týmů a soutěž se nám nedaří rozšířit. Oživením je, když si v této soutěži zahrají mladí hráči, kteří teprve „nakukují“ do A-týmů HBC Plzeň nebo Dobřan. Díky účasti v 2. lize získávají herní praxi v mužské kategorii. Každopádně i pro ročník 2023-24 zůstává počet týmů v 2. lize stejný.

V této sezóně se západočeským celkům ve vyšších soutěžích moc nedařilo. Plzeň a Dobřany udržely Extraligu. Je to pro region dobře?

Určitě to není pro region dobře. Podle mého názoru by týmy s takovým zázemím, jako mají Dobřany, a především HBC Plzeň, měly pravidelně hrát v play off.

Já osobně se chci opakovaně pokusit zlepšit vztahy mezi kluby v regionu

Jak bude RSHb cílit v další sezóně na rozvoj práce s mládeží? Můžeme v regionu něco očekávat?

Velký úspěch udělali starší žáci Mečounů, kteří skončili v republice třetí. Na letošní Valné hromadě byl zvolen nový předseda komise mládeže Dan Král. Jsem přesvědčen, že přinese nové nápady. Chtěli bychom pracovat jak s krajskými výběry U13 a U15, tak pořádat přípravné kempy v žákovských kategoriích.

Máte na příští sezónu připraveny nějaké změny, které by mohly chod RSHb či soutěží zlepšit? Jsou připraveny nějaké novinky?

Jak jsem již uvedl v předchozí odpovědi, chceme zlepšit práci s mládeží. Musíme zapracovat na získání nových rozhodčích, což je dlouhodobý problém. Já osobně se chci opakovaně pokusit zlepšit vztahy mezi kluby v regionu a podpořit aktivity klubů, které pracují s mládeží. Pochopitelně bych byl rád, kdyby došlo k rozšíření klubů 2. ligy.