Reprezentace

Celkově to bylo zajímavé, myslím si, že ne každý se dostane takhle do zázemí, říká o návštěvě Liberce Tomáš Chramosta

Reprezentace hráčů do 23 let navštívila prostředí letošního juniorského mistrovství světa už na začátku června. S výběrem tam zamířil také plzeňský obránce Tomáš Chramosta. Na programu měli reprezentanti prohlídku Home Credit Areny, trénink s Alešem Pařezem nebo zápas proti hokejistům.

Pro dost lidí, kteří přišli, to bylo lákadlo na hokejbal

Tomáši, na začátku června ses představil s reprezentací U23 v exhibičním utkání proti libereckým hokejistům. Vnímal jsi akci jako dobrou příležitost k propagaci hokejbalu?

Určitě ano, myslím si, že pro dost lidí, kteří přišli, to bylo lákadlo na hokejbal samotný, ale také na MS.

Ještě před zápasem jste si s týmem prohlédli Home Credit Arenu a mohli vidět zázemí profesionálních libereckých hokejistů. Co Tě nejvíce zaujalo?

Věc, která mě nejvíc zaujala, byla částka, kterou daný musí zaplatit, pokud v kabině stoupne na logo Tygrů (smích). Celkově to bylo zajímavé, protože si myslím, že ne každý se dostane takhle do zázemí. Ještě musím říct, že Tygři to mají fakt hezky udělané. O kino sálu v hokejové kabině jsem ještě neslyšel. (smích)

Čekal vás tam také trénink s kondičním trenérem Bílých Tygrů Alešem Pařezem, který trénuje i jiné vrcholové sportovce, například Davida Pastrňáka. Jaké jsi z toho měl pocity?

Jelikož jsem věděl, kdo Aleš Pařez je a o koho jde, tak pocity jsem měl hodně špatné, ale nebylo moc času na to, aby nás mohl zničit nebo vzít třeba někam na výběh, což pro nás bylo možná dobře (smích). Ukázal nám dost nových cviků, ke kterým nám podrobně vysvětlil, k čemu jsou dobré nebo nám říkal věci ohledně regenerace, což pro nás všechny bylo zajímavé.

Přiblížil nám, jak vypadá jejich příprava na zápas a regenerace po něm

K večeru jste pak odehráli zápas proti profesionálním hokejistům, kteří nyní absolvují přípravu. Bylo to spíše zpestření nebo lze porovnávat výkony obou týmů?

Určitě zpestření. Jak my, tak myslím, že ani Tygři to nebrali jako přípravu, ale spíš exhibici pro lidi.

Celý den jste tak měli nabitý program. Ukázalo Ti to něco nového? Je to třeba motivace k dalšímu zlepšování?

Ukázalo mi to dost věcí, ale to nejpodstatnější, co jsem si vzal, bylo asi od Aleše, který nám přiblížil, jak vypadá jejich příprava na zápas a regenerace po něm.

Příští týden už začne mistrovství světa v prostředí, které jste měli možnost poznat. Jak se Ti líbí celé zázemí domácího šampionátu?

Líbí, myslím si, že lidi, kteří do Liberce přijedou, tak si určitě nebudou stěžovat a užijí si to.