Reprezentace

Václav Šlehofer se chystá na MS do Kanady! Jak se na něj těší?

Václav Šlehofer ml. s dobřanskými Šneky v této sezóně zachránil extraligovou příslušnost a teď se připravuje na reprezentační štaci do Montrealu. Jaký úspěch by chtěl s reprezentací přivézt zpět do ČR? Jak moc náročná pro něj byla sezóna a jak se udržuje ve formě před mistrostvím světa?

Hlavy jsme nastavily správně a potvrdili naši kvalitu

Václave, začnu od sezóny, v níž jste museli do play-down. Jak těžké bylo nastavit hlavy, abyste udrželi Extraligu?

Upřímně řeknu, že nic jednoduchého to nebylo. Bylo by snad lepší skončit po základní části poslední a připravovat se na play-down už od zimy. Letošní hrací systém mi přijde nespravedlivý. Hlavy jsme však nastavily správně a potvrdili naši kvalitu.

Jak moc náročná série proti KOVU to byla? Vyhráli jste ji 3:0, ale jak to vypadalo na hřišti?

Výsledek vypadá velmi snadně, ale zejména první zápas byl z naší strany udřený. Byla to řežba, ale my prokázali svoji kvalitu. Ostatně v letošním ročníku jsme s KOVEM sehráli 5 soutěžních zápasů, ze kterých jsme vždy odcházeli vítězně, čili není co řešit.

Ty jsi v nominaci na MS do Kanady. S jakými cíli na MS pojedete? Bude z toho konečně medaile?

Cíle jsou takové, že chceme hrát pohledný a zároveň účelný hokejbal, který by nás mohl dovést k úspěchu. Za nominaci jsem velmi rád, vážím si toho. Letos to pro mě bude už druhý seniorský šampionát. Člověk za tu dobu zase o kus vyzrál a někam se posunul, proto bych chtěl svými výkony přispět k titulu.

Václav Šehofer se svými spoluhráči po vstřelení jedné z branek v extraligové sezoně. Autor: Dominik Rejthar.

Věřím, že budu dobře připravený

Ty máš dlouhou pauzu, jak se udržuješ před touto reprezentační akcí?

Připravuji se, jak jen to jde. Chodíme si s kluky pravidelně zahrát. Tyto zápasy mají velký náboj a kvalitu. Dále se připravuji s „mlaďásky“ od nás z klubu, se kterými chodíme dělat něco navíc. Věřím, že budu dobře připravený.

Také jste se svým otcem měl jít hrát 2. ligu na východ Čech za Přelouč, ale nenastoupili jste. Kde spolupráce uvázla?

Nejprve jsem to bral jako srandu, kterou jsme upekli s kluky Přelouče u piva, konkrétně s Libisem (Libor Komůrka – pozn. red.) a Lambym (Martin Šmíd – pozn. red.), až mi taťka volal do práce, že máme zaslané přeloučské dresy a vyřízené střídavé starty. Bohužel závěr extraligového ročníku jsem dohrával pod prášky, proto se mi brzký konec hodil pro potřebnou regeneraci. Naše naskočení za Jestřáby se tak odkládá minimálně o rok.