Reprezentace

Co prozradil hlavnímu trenérovi reprezentace U18 Tomáši Semerovi prosincový kemp?

Reprezentace U18 se sešla na kemp 11. a 12. prosince. V těchto dvou dnech se v plzeňské hale ukázalo více než 50 juniorů! Jaký byl účel tohoto srazu? Kdo trenéra Semeru zaujal a na co se hráči zaměřovali? Kdy se uskuteční další sraz této kategorie a bude již v klasickém formátu?

Bylo nám doporučeno přes 60 hráčů a 14 brankařů

Tomáši, v prosinci jste do Plzně pozvali více jak 50 hráčů, kteří se ve dvou dnech měli šanci ukázat. Proč byl formát kempu rozdělen takto do dvou dnů?

Jelikož vedeme nově hráče ročníku 2004 a 2005, oslovili jsme kluby hrající juniorskou extraligu a I. ligu, aby nám doporučili své svěřence, kteří by měli mít možnost poprat se o nominaci na MS. Bylo nám doporučeno přes 60 hráčů a 14 brankařů, proto formát dvou jednodenních kempů.

Co jste od hráčů vyžadovali a co jste ze srazu vypozorovali? Jaký byl vůbec záměr srazu?

Vyžadovali jsme samozřejmě maximální nasazení a také maximální sebeprosazení. Hráči dostali možnost se nám ukázat, přesvědčit nás, že právě oni, by měli jet na šampionát. Což byl i záměr srazu. To jsme jako trenéři chtěli a potřebovali vidět.

Na co jste se s hráči zaměřovali? Byli jste s výkony svých svěřenců spokojeni? Na čem by však měli ještě zapracovat?

Tréninkové jednotky byli zaměřeně na herní činnosti jednotlivců, herní kombinace a cvičení 1 na 0, 1 na 1 či 2 na 1 a samozřejmě hra. Musím říci, že nám tréninkové jednotky víceméně ukázali, co jsme potřebovali. To znamená, že u někoho jsme s výkony spokojeni byli, u někoho ne. Ti, kteří nás přesvědčili, budeme chtít opět vidět. Nicméně, všichni hráči na sobě musí neustále pracovat. A to po všech stránkách. My trenéři máme možnost i v průběhu sezony některé hráče vídat ve vzájemných utkáních. A hráči budou mít také ještě jarní část na to, aby nás přesvědčili svými výkony.

Tomáš Semera během soustředění reprezentace hráčů do 18 let, která se připravuje na letní mistrovství světa na Slovensku. Foto: Šárka Kunešová.

Chceme pozvat opět hodně široký výběr

Na druhou stranu je něco, za co byste je chtěli pochválit? Překvapil vás některý z hráčů svou výkonností?

Pochválit mohu všechny za nasazení. Myslím, že ten kemp všichni odmakali. A jestli nás někdo překvapil, to nelze úplně říci.

Myslíš si, že budete mít z čeho tvořit nominaci před dalším MS? Jak velká konkurence v této kategorii je?

Myslím, že konkurence je poměrně velká na všech postech. Máme teď vybráno přibližně 35 hráčů, se kterými chceme pracovat a z nichž jich budeme muset vybrat 20 do finální nominace.

Na kdy chystáte další kemp? Bude se již konat v klasickém formátu na více dní nebo tomu bude stejně jako v prosinci?

Další kemp bude již 22. a 23. ledna opět v Plzni a bude již dvoudenní. Chceme pozvat opět hodně široký výběr (asi 32 hráčů a 4 brankáře).

¨