Extraliga

Hodně kluků si odpočinulo, naberou se nové síly a o víkendu si jdeme pro plný počet bodů, hlásí Jan Kovářík

Dobřany budou v závěru základní části ještě bojovat o play off. Důležité zápasy je čekají už tento týden, v pátek se utkají s Prachaticemi, o den později v televizním utkání na ČT sport Plus poměří síly s Pardubicemi. Nejen o tom prozrazuje více Jan Kovářík, který je nejproduktivnějším hráčem týmu.

Teď je jenom na nás, jestli vyhrajeme tři zápasy v řadě, nebo ne

Honzo, s Dobřany zatím čekáte na první výhru v jarní části. Nyní na osmou Karvinou ztrácíte pět bodů, ale máte odehrané o utkání navíc. Jak vnímáte boj o play off?

O play off jsme se už bohužel připravili sami v jiných zápasech. Ještě máme šanci o něj hrát, ale teď je jenom na nás, jestli vyhrajeme tři zápasy v řadě, nebo ne. Když ano, tak je veliká šance, že se do play off dostaneme, takže tento víkend to ukáže.

V prvních čtyřech zápasech jarní části jste prohráli o gól, dvakrát po základní hrací době. Co chybělo k dotažení utkání do vítězného konce?

Koncovka nás trápí, šance máme, ale bohužel tento sport je o gólech a ty nám občas chybí k výhře. Ještě se nám stává, že dáme gól, ale brzo ho dostaneme, protože polevíme v hlavě, ale to si myslím, že ještě doladíme postupně. Pořád máme hodně mladý tým, takže do budoucna máme dobré vyhlídky.

Také v letošní sezóně patříte k nejproduktivnějším hráčům a s šestnácti body vedete týmovou produktivitou. Týmově se vám ale v této statistice příliš nedaří, v průměru jste zatím za utkání vsítili nejméně branek. Kde jsou podle Vás příčiny, že nestřílíte tolik gólů?

K čemu vám jsou osobní statistiky, když se týmově tolik nedaří. Máme špatnou koncovku, na které musíme postupně zapracovat, aby byly výsledky lepší a lepší.

Chceme se rvát ještě o play off, takže čekám taktikou svázaný hokejbal

Minulý týden jste měli od Extraligy pauzu. Berete to jako výhodu před důležitými zápasy v závěru základní části a především nabitým programem tento týden, nebo byste radši hrál?

Určitě jsme byli rádi za pauzu, občas je to potřeba. Hodně kluků si odpočinulo, naberou se nové síly a tenhle víkend si jdeme pro plný počet bodů.

V pátek budete bojovat s Prachaticemi, které se nacházejí na posledním místě, ale v minulém zápase ukázali, že se ještě budou snažit o záchranu. Jaké vyhlížíte utkání?

Prachatice budou chtít doma určitě vyhrát, protože ví, že to je jejich jediná poslední záchrana. My se chceme rvát ještě o play off, takže čekám taktikou svázaný hokejbal.

Další den se představíte v domácím prostředí. Před kamerami ČT sport Plus se utkáte s Pardubicemi. Co očekáváte od tohoto náročného souboje?

Když budeme počítat, že vyhrajeme s Prachaticemi, tak zápas s Pardubicemi pro nás bude nejdůležitější zápas v boji o play off, aby naše šance byla větší.

>> SOBOTNÍ UTKÁNÍ SLEDUJTE ŽIVĚ NA ČT SPORT PLUS <<