Extraliga

Nechtěli jsme nechat nic náhodě, těší důležitá výhra nad Prachaticemi Tomáše Krejčího

A-tým o víkendu prodloužil bodovou sérii a radoval se v letošní sezóně z první výhry na domácím hřišti. Na důležitém vítězství se premiérovým gólem v CROSSDOCK Extralize mužů podílel také Tomáš Krejčí.

Nejen o tom se plzeňský obránce rozpovídal, ohlédl se také ještě za juniorským šampionátem a vyhlíží už i další dva víkendové souboje extraligy.

Důležité je soustředit se na hru a dělat to co máme po celý zápas

Tomáši, s A-týmem jste do jarní části vstoupili úspěšně. V každém utkání jste získali body, v posledních dvou vyhráli. Pomohly vám k tomu kvalitní zápasy v rámci zimní přípravy?

Určitě ano. Konfrontace s kvalitními soupeři pomůže vždy, pro mladé hráče jako my je moc důležité hrát těžké zápasy.

V důležitém utkání jste v sobotu porazili Prachatice 6:2 a v tabulce jste jim odskočili do většího bodového náskoku. Bylo to první vítězství v letošní sezóně v domácím prostředí. Jaké byl souboj z tvého pohledu?

Nechtěli jsme nechat nic náhodě, chtěli jsme doma urvat tři body.

Ty jsi otevřel skóre v sedmé minutě a šlo o tvůj premiérový gól v extralize, vsítil jsi ho krátce po vhazování. Jak si gólovou situaci vybavuješ?

Kukin (Tomáš Majer – pozn. red.) na mě krásně vyhrál buly, plácnul jsem do toho a doufal jsem, že to poletí na bránu. (smích)

Oproti podzimní části dochází ke zlepšením, jedním z jich je také produktivita. Navíc jste v obou domácích zápasech jara vstřelili první gól vy. Jaký vliv to má pak na další průběh utkání?

Asi to moc velký vliv nemá, nebo aspoň já si to tolik nepřipouštím. Důležité je soustředit se na hru a dělat to co máme po celý zápas. Ale samozřejmě že celkově nás to uklidní a povzbudí.

První liga není tak technická jako extraliga, je tam hodně soubojů, je super, když je to řežba

Nastupuješ současně také v Extralize juniorů, kde plzeňský tým vedeš jako kapitán. Jak se liší tvé role v nejstarší mládežnické kategorii a Extralize mužů?

Docela hodně. V juniorce naši lajnu trenéři nasazují na klíčové momenty, v Áčku tenhle prostor pochopitelně dostanou zkušenější kluci.

Máš už zkušenosti z více soutěží. Mezi muži ses poprvé objevil v sezóně 2020-21 ve 2. lize, minulý ročník jsi poprvé hrál v naší nejvyšší hokejbalové soutěži a 1. lize. Kde se ti hraje nejlépe?

První ligu jsem měl rád. Každé kolo nás čekal těžký soupeř. První liga není tak technická jako extraliga, je tam hodně soubojů, je super, když je to řežba. Naše běhavá hra nám dost zápasů usnadnila.

Minulý rok v létě jsi na juniorském Mistrovství světa v Liberci vybojoval s reprezentací U20 bronzové medaile. Jak na to vzpomínáš s odstupem času?

Mohl to být souboj o zlato nebýt mojí chyby, ale to se prostě stává, kdo udělá míň chyb, vyhrál. Tak to je. Tým by na zlato měl, ale to je jen kdyby. Akci jsem si užil, mistrovství světa před domácími fanoušky chce každý. S klukama jsme měli super partu, s trenéry to šlapalo.

O víkendu odehrajete dva zápasy, nejprve se v sobotu představíte v Karviné, v neděli v Letohradu. Oba týmy zatím na první body v jarní části čekají. Co očekáváš od zápasů u dalekých soupeřů?

Oba jsou to zkušené týmy. Musíme dodržovat stanovenou taktiku a držet se naší aktivní hry, pokud k víkendu přistoupíme zodpovědně, určitě nám to přinese body.