Turnaje

Nenechali jsme se ničím rozhodit, hodnotí výhru na Dobřanském poháru Aleš Duchek

Na konci ledna ovládli dobřanští dorostenci Dobřanský pohár. Mezi mladšími hráči nastoupil také Aleš Duchek, který na turnaji posbíral nejvíce kanadských bodů. Dobřanský hokejbalista se za turnajem ohlíží, zmiňuje se i o prvním extraligovém utkání v jarní části nebo reprezentačních cílech.

Mým úkolem bylo hlavně podpořit mladší kluky

Aleši, na konci ledna jste s Dobřany ovládli Dobřanský pohár, kde jste se utkali s Třemošnou, švýcarskou Belpou, reprezentací žen a Blatnou. Jak turnaj hodnotíš?

Turnaj hodnotíme velmi pozitivně, jsem rád, že jsem si mohl zahrát i s mladšími kluky od nás z Dobřan. Bylo vidět, že chtěli vyhrát a dali do toho všechno.

Na turnaji jste ani jednou neprohráli, vsítili nejvíce gólů a nejméně obdrželi. Kde byla silná stránka týmu?

Myslím si, že jsme měli dobře postavenou obranu a od toho se to celé odvíjelo. Nenechali jsme se ničím rozhodit a hráli podle instrukcí trenéra.

Byl jsi neproduktivnějším hráčem turnaje, vstřelil jsi dvě branky a na tři nahrál. Žádný kanadský bod sis nezapsal jen v utkání proti reprezentaci žen. Jak se ohlížíš za svým výkonem?

Svůj výkon hodnotím asi pozitivně, mým úkolem bylo hlavně podpořit mladší kluky, aby se nebáli hrát, tvořit hru a celkově jsem to spíše „zavíral“ zezadu.

Doufám, že teď už se nám bude jenom dařit

Zkušenosti sbíráš v několika soutěžích. V podzimní části jsi nastupoval za Dobřany v CROSSDOCK Extralize a 2. lize a ve dvou zápasech jsi hrál v 1. lize za Blatnou. Jsou odlišné tvé role v každém týmu?

Určitě ano, za A-tým hraji většinou hodně zodpovědně zezadu, zatímco za B-tým mám trochu volnější ruce a často chodím i do útoku.

V první polovině února už jste nastoupili do extraligového utkání proti Svítkovu, se kterým jste prohráli v prodloužení. Jaký byl první soutěžní zápas v jarní části z tvého pohledu?

První zápas za mě dopadl vcelku dobře, je škoda, že jsme nedokázali získat tři body, ale i ten jeden se na konci bude počítat a bude důležitý. Po přípravě si to vždy musí sednout a doufám, že teď už se nám bude jenom dařit.

Minulý rok jste na domácím mistrovství vybojovali s reprezentací U18 zlaté medaile. Jaké jsou tvé další reprezentační cíle?

Určitě bych chtěl zabojovat o účast na MS do 20 let, které je příští rok.