1. liga

Jak si západočeské celky vedou v nejvyšších mužských soutěžích?

V nejvyšší české hokejbalové soutěži má region dva zástupce. Tradiční tým HBC Plzeň po letech doplnil klub z Dobřan. V ročníku se Plzni příliš nedaří a bude mít těžké probojovat se do play-off. Naopak Šneci stále živí naději na postup do vyřazovací části. Ti mají navíc v 1. lize svůj rezervní tým.

Plzeň má co dohánět! Dobřany pomýšlí na play-off!

Další sezona postižená covidem zasáhla na úvod sezóny Plzeň, která měla menší problémy s marodkou. To se odrazilo také v umístění. Mečouni s dvanácti odehranými zápasy mají pouze 11 bodů a jsou na předposledním místě. Na jaře je čeká bitva o postupové místo do play-off, ale budou to mít velmi těžké. O toto místo je čeká bitva s Hradcem Králové, Hostivaří, Karvinou a také Dobřany. Západočeští Šneci si však vedou v aktuální extraligové soutěži lépe. Dobřany si vyšláply na úřadující Kert Park a teď jsou v zimním spánku na sedmém místě za Letohradem. Jejich 15 bodů je slušný základ. Bude záležet na tom, jakou formu chytnou na jaře.

Momentka z extraligového souboje s kladenským výběrem v plzeňské hokejbalové hale. Zdroj: archiv HBC Plzeň.


Šneci přihlásili „juniorský“ tým do 1. Ligy! Jak se mu vede?

Dobřanský výběr v 1. lize čeká stále na první body. Klub Šneků rozjel projekt, který před rokem podobně rozjely i Pardubice. Do prvoligové soutěže přihlásil svůj B-tým, za který nastupují junioři. Účelem tohoto projektu je, aby se tito hráči oťukali a získali zkušenosti pro mužský A-tým. S tím Dobřany samozřejmě počítaly a pravděpodobně i proto je jejich současné postavení v tabulce takové, jaké je.