Liga žen

Kristýna Legdanová hodnotí podzimní část ligy žen. Jak se těší na reprezentační sraz?

Podzimní část skončila i pro Ligu žen, ve které nastupují plzeňské Litice. Ty se po devíti zápasech pohybují na čtvrté pozici s 16 body. Za Západočešky nastupuje Kristýna Legdanová, které si svými výkony řekla o pozvánku na reprezentační kemp žen. Jak hodnotí proběhlou polovinu sezóny?

Osobně jsem nečekala, že bych byla pozvána na reprezentační kemp

Kristýno, podzimní část soutěží je pryč. Vy jste se s Plzní umístily na 4. místě. Panuje po podzimu spokojenost?

Myslím si, že spokojenost je, i když jsme rozhodně zahrály i zápasy, ve kterých jsme měly šance na výhru, ale chybělo nám to štěstí. Určitě ale můžeme být spokojení s nasazením týmu do všech odehraných zápasů.

Jak bys zhodnotila tvé výkony? Jaké jsou vlastně tvé sezónní cíle?

Sama sebe zhodnotit asi nedokážu, snažila jsem se vždy ze sebe vydat vše, co by mohlo jakkoliv pomoct týmu. Cíl je posunout se výkonnostně dál a s holkami se opět poprat o 1. místo na závěrečném turnaji.

Ty jsi si jako pilná obránkyně řekla o pozvánku na prosincový reprezentační kemp, který se uskuteční v Plzni. Jsi překvapena?

Překvapený je asi každý, kdo pozvánku dostane. Osobně jsem nečekala, že bych byla pozvána na kemp, ale to neznamená, že mohu počítat s místem, pořád mám spoustu práce před sebou.

Kristýna Ledganová nesmí chybět v nominaci na ženské reprezentační soustředění. Foto: ČMSHb.

Mojí předností je určitě rychlost a vytrvalost

Co od kempu očekáváš a jak se na něj těšíš? Jaké to bude bojovat o možnost jet na MS?

Bohužel se kempu kvůli zranění nemohu účastnit, ale budu se snažit probojovat se na další možné kempy. Možná ho stihnu, protože je odložený. Bojovat o možnost jet na MS bude velká zkušenost a cesta plná práce.

Jaké je tvá role v Liticích? Bodově nevyčníváš, ale určitě se spíše zaměřuješ na obrannou hru. Jaké jsou tvé přednosti?

Moc často se nedostávám do šancí, kde bych mohla získat body, jelikož jsem většinou poslední hráč a tím pádem se snažím hrát zodpovědnou obranu, abychom se nevystavily zbytečnému nebezpečí inkasovat branku. Mojí předností je určitě rychlost a vytrvalost.

Co bys chtěla jako hokejbalistka dokázat? Chtěla bys zlato z Mistrovství světa?

Zlato z MS je sen asi každého sportovce, který dostane možnost o ni bojovat. Určitě by se mi tento scénář líbil. Ale hlavně bych chtěla posunout sama sebe výkonnostně na jinou úroveň, jak už jsem zmiňovala, a hokejbalem se nadále bavit. Možná také časem předávat své zkušenosti mladším hráčkám.