Ostatní oznámení

Plzeň a Horní Bříza v poháru končí, Dobřany uspěly v samostatných stříleních

Třetí kolo mají za sebou zástupci západočeského hokejbalu a do další fáze postoupil nakonec jediný celek. Jak dopadly boje extraligových a druholigových celků?

Extraligová Plzeň dorazila k přednímu druholigovému celku Blatné, Horní Bříza přivítala ve svátečním utkání přední extraligový výběr z Kladna a Dobřany se vydaly na cestu do jihočeského Písku.

TJ Blatná Datels - HBC Plzeň 6:3

V souboji druhého celku západočeské 2. ligy a extraligové Plzně, začali lépe hostující mladíci, kteří dorazili do Blatné hájit barvy Mečounů. V páté minutě využil přesilovou hru Chramosta a v jedenácté minutě navyšoval vedení sedmnáctiletý talent Matoušek. Přestože do první sirény stihl skóre korigovat Vinter (v utkání dvě branky), do šaten šel s náskokem plzeňský celek. Rozuzlení utkání přišlo v prostředním dějství. Během devíti minut otočila dvojice Braun - Vinter skóre a před poslední třetinou vedli domácí o dvě branky. Za hosty se jako poslední prosadil Poláček. V závěru utkání, konkrétně jedenáct vteřin před koncem, přišla tečka v podání Brauna (v utkání čtyři branky) a skalp extraligisty byl dokonán.

SK Horní Bříza - HBC Kladno 2:10

Svátečního soupeře přivítali ve své aréně druholigoví hokejbalisté, před kterými stál těžký úkol. Čelit několikanásobnému šampiónovi nejvyšší tuzemské soutěže. Papíroví favorité nenachali domácí dlouho rozkoukat a během úvodního dějství třikrát udeřili. Ve druhé třetině přidali hosté ještě o jednu branku více a bylo tzv. hotovo. Se sedmigólovým náskokem si mohli kladenští dovolit trochu polevit ze svého tempa a síťka se rozvlnila také za jejich gólmanem. Dvakrát se v domácím dresu prosadil, stále ještě extraligový hráč v dresu Plzně, Krch. Na začátku poslední minuty utkání završil nadělenou desítku Procházka, pro něhož to byl zkompletovaný hattrick. Stejný počin stihl v utkání realizovat také Barnošák. Do další fáze tak, dle předpokladů, postoupil extraligový celek.

HC ŠD Písek - TJ Snack Dobřany 2:3ss

Nejdramatičtější duel se odehrál na jihu Čech, kam zamíříli dobřanští Šneci. Ti čelili vedoucímu celku jihočeské 2. ligy, který v aktuálním soutěžním ročníku nepoznal ještě chuť porážky. A byl to západočeský celek, který zásluhou Daniela Kováříka skóroval jako první. To končila první minuta druhého dějství. Domácí však odpověděli hned během následující minuty, když se nemýlil Rod. Další branka v této fázi hry již nepadla a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu. V polovině závěrečné třetiny otočili domácí hráči vývoj utkání a při přesilové hře je poslal do vedení Tajbl. Hostující celek svého soupeře během zápasu přestřílel, přesto se kýženého vyrovnání stále nemohl dočkat. Až necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem se to povedlo. Úspěšným a oslavovaným střelcem byl Malecha, který využil asistence lídra týmové produktivity, Jana Kováříka a jejich zásluhou se šlo do prodloužení. V něm se neprosadil žádný z aktérů a na řadu tak musela přijít samostatná střílení. Vítězný nájezd si nakonec připsal nestárnoucí Šlehofer, který překonal Čapka v domácí brance. Dobřanští tak jako jediní regionální zástupci postoupili do čtvrtého pohárového kola.