2. liga

Balwani jako první obrali Blatnou o body, vede Horní Bříza

První velké překvapení v druholigové sezoně se odehrálo v plzeňské hale, kde domácí Balwans dovedli utkání proti favoritu z Blatné do prodloužení. Jako první celek v tomto ročníku tak odešel ze souboje s jihočeským výběrem s bodovým ziskem.

Na čele ligové tabulky došlo ke střídání a prozatimním lídrem je celek Horní Břízy. Nutno podotknout, že druhá Blatná má sice o dva body méně, avšak má dvě utkání k dobru a stále nejlepší  skóre. Se ztrátou šesti bodů je třetí celek Třemošné, za nímž stále zůstaly dva devítibodové celky, jejichž vzájemný souboj byl odložen - Litice a Fireball. O další dva body zpět se na šestém místě usadily Balwani, kteři přeskočili o další dva body celky Stříbra a plzeňského béčka. Tabulku uzavírá výběr Taurusu, který nadále čeká na zisk prvního bodu.

SK Horní Bříza - HCB Fireball 99 Plzeň 6:2

V souboji druhého s pátým se nakonec body přidělovaly dle papírových předpokladů. Domácí o svém vítězství rozhodli především v závěru úvodní třetiny, kterou ovládli rozdílem tří branek. Hosté výsledek korigovali jen na začátku druhé třetiny a v samé koncovce utkání. V domácím dresu byla produktivní zejména dvojice Hubka - Markvart, když si každý připsal po třech bodech.

HBC Rolling Balwans Plzeň - TJ Blatná Datels 5:6pp

Obrovským překvapením skončil duel celků z opačných pólů tabulky. Domácí týmn byl navíc čtrnáct vteřin od senzačního skalpu vedoucího celku, který do tohoto utkání neztratil jediný bod. Plzeňský celek vyhrál úvodní třetinu, hosté byli naopak úspěšnější v té prostřední. Na domácí straně se zaskvěl zejména Majer, jenž si připsal čtyři kanadské body. V hostujícím dresu byl již tradičně nejvíce produktivní Braun, který si připsal hattrick. Ten završil nejprve gólem, jenž poslal utkání do prodloužení a v něm následně využil naskytnutou přesilovou hru. 

TJ Tatran Třemošná - SK Horní Bříza 5:4ss

Souboj sousedů v tabulce musely nakonec rozhodnout až samostatná střílení. V nich si vítěznou trefu připsal Rubner, pro něhož to byl čtvrtý bod v utkání. Za hosty se dvakrát prosadil Markvart, který navrh přidal i dvě asistence a je třetí v týmové produktivitě.

HBC Rolling Balwans Plzeň - HC Buldoci Stříbro 4:3pp

Domácí bodovali i v dalším utkání, tentokráte uspěli v prodloužení. Hosty dělilo od vítězství šestačtyřicet vteřin, kdy vyrovnal Pavelka. V prodloužení pak sedm vteřin před jeho koncem udeřil v utkání dvoubodový Lakó.

Fotografie ze vzájemného duelu na podzim roku 2019. Zdroj: https://hokejbalovadivka.rajce.idnes.cz.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
14 110:24 42
2.
SK Horní Bříza
15 62:47 26
3.
TJ Snack Dobřany B
14 56:48 25
4.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
5.
TJ Tatran...
14 50:42 23
6.
HC Buldoci Stříbro
14 50:40 21
7.
HBC Rolling Balwans...
14 51:73 14
8.
HBC Taurus Plzeň
14 19:76 11
9.
SK Inter Blovice
14 36:94 6