2. liga

Nová hokejbalová sezóna startuje

Sezóna 2021-22 startuje. O tomto víkendu se rozběhly obě nejvyšší soutěžě, v některých regionech i regionální ligy. V našem regionu je start 2. ligy naplánován na víkend 18. a 19. září. Pojďme se společně podívat na formát soutěže a představit si jednotlivé týmy.

Složení západočeské 2. ligy doznalo několika změn. Do soutěže se tentokrát nepřihlásil tým plzeňské Viktorie a rezerva extraligových Dobřan vyměnila regionální soutěž za inovovanou 1. ligu. Na západočeských a jednom jihočeském hřišti se tak představí devět celků. Týmy se mezi sebou utkají dvoukolově, nejlepší čtyři pak čekají boje v play-off. Semifinálová i finálová utkání budou hrána na vždy na dvě vítězství.

HC Buldoci Stříbro

Tým kolem Václava Šůchy předváděl v loňské, nakonec zrušené skvělé výsledky a ve čtyřech odehraných utkání nepoznal hořkost porážky. V letošním ročníku tak patří mezi favority.

HBC Kasejovice

Jediný tým soutěže mimo západočeský region, který však soutěži dodává kvalitu. Pravidelně patří mezi nejlepší týmy a opět se tak řadí mezi týmy s nimiž se papírově počítá do play-off.

SK Horní Bříza

Tradiční účastník soutěže s těmi nejvyššími ambcemi. V V jeho řadách nastupují hráči, kteří v minulosti oblékli extraligový i prvoligový dres.

HCB Fireball 99 Plzeň

Další tradiční účastník soutěže. V zákuslisí se mluví o jeho poslední sezóně, kterou by zcela jistě chtěl zakončit ziskem titulu.

HBC Taurus Plzeň

tým kolem Zdeňka Mužíka a Lukáše Soukupa předvádí rok od roku výraznější výkony a tak může být zcela právem označen za černého koně soutěže.

TJ Tatran Třemošná

Tým, který ještě před několika dny válčil na prvoligových stadionech, bude chtít určitě předvádět lepší výkony než jak tomu bylo v posledních letech.

HBC Plzeň B

Rezervní tým extraligové Plzně nemůže mít zcela logicky jiné cíle než ligový triumf. Poslední neúplná sezóna se mu však vůbec nevydařila.

HBC Plzeň-Litice

Tým, který doznal pravděpodobně nejvíce změn ze všech. Po opuštění 1. ligy došlo před touto sezónou ke sloučení hráčů v jeden tým a také tento výběr tak můžeme označit za černého koně.

HBC Rolling Balwans Plzeň

Tým, který se vždy hokejbalem převážně bavil. Další z tradičních celků na jehož herní prezentaci jsou všichni zvědaví.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
12 91:21 36
2.
HBC Plzeň-Litice
13 47:36 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
13 46:43 20
6.
TJ Snack Dobřany B
12 40:42 19
7.
HBC Rolling Balwans...
13 51:71 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
12 29:69 6