Extraliga dorostu

Plzeňští dorostenci dominovali anulované extralize

V nedohraném a následně anulovaném ročníku 2020-21 se plzeňský celek opět představil v nejvyšší soutěži své kategorie - Extralize dorostu. Jejich vystupování bylo naprosto dominantní.

V divizi západ, které se zúčastnilo celkem deset týmů, stihli Mečouni odehrát čtyři utkání. Celkové skóre 37:1 hovoří zcela jasně. Ve třech zápasech neobdrželi ani branku, sami pak vždy vstřelili minimálně pět branek v utkání.

HBC Plzeň - SK Suchdol nad Lužnicí 19:0

Úvodní utkání sezóny bylo zcela jasnou záležitostí západočeského mužstva. O jasnou výhru se zasloužili zejména šestibodový Matoušek (4+2) a pětibodoví Smeták (3+2) s Králem (1:4). Po úvodní třetině měli plzeňští čtyřgólový náskok, který dovedli až téměř do dvacetibrankového.

HBC Plzeň - HBC Hostivař 5:1

Také ve druhém utkání si Západočeši připsali celkem jasnou výhru, když se po úvodní třetině odcházelo za jejich tříbrankového vedení. Pražané se v utkání prosadili pouze z přesilové hry

HBC Plzeň - SK Rebel Praha 8:0

Třetí utkání a druhý souboj s pražským celkem. Utkání s Rebely bylo opět jednoznačnou záležitostí Západočechů.

HBC Nové Strašecí - HBC Plzeň 0:5

Posledním utkání, které se před přerušením a následným anulování soutěže stihlo odehrát bylo s Bubáky. Plzeňané se prosadili v rovnovážném stavu, přesilové hře i oslabení. Sami pak ani jednou neinkasovali.

Čtyři zápasy a čtyři výhry. Plzeňští dorostenci měli před přerušením a následným anulováním skvělou výchozí pozici pro triumf v základní části. Všichni doufají, že na své skvělé výkony opět naváží. Příslibem je jistě nedávné vystoupení na BEKO poháru juniorů, kde se tento mladý tým prezentoval skvělými výkony a nakonec obsadil těsně čtvrtou příčku z nejlepších osmi celků.

Nejproduktivnější hráč: Lukáš Kopal (4+6).
Nejlepší střelec: Michal Matoušek (5).
Nejlepší nahrávač: Lukáš Kopal (6).
Úspěšnost brankářů: Ondřej Kočka - 100 %, Miroslav Nistor - 92.86 %, Jakub Růžička - 100 %, Vojtěch Šebek - 100 %.