2. liga

Start 2. ligy nabídl gólové hody

Po dlouhé odmlce odstartovala regionální 2. liga, jejíž úvodní kolo bylo na programu o druhém víkendu v září. Do soutěže se přihlásil stejný počet celků jako v nedokončené minulé sezóně a to jedenáct.

Na úvod sezóny bylo naplánováno pět duelů, vlivem koronavirové situace se nakonec odehrálo o jedno utkání méně.

Jako první vstoupily do druholigové sezóny plzeňské spřátelené celky Fireballu a Litic. Utkání na hřišti Štruncových sadech, kde mají oba výběry domácí zázemí, bylo věnováno vzpomínce na dlouholetého činovníka litického klubu Josefa ŠTENGLA, který v květnu náhle odešel do hokejbalového nebe. V tomto klání domácí Fireball zcela dominoval a svého soupeře nešetřil, jelikož mu nadělil "desítku". Stejně jako v minulých ročnících se tým Fireballu řadí mezi favority soutěže.

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Plzeň-Litice 10:1

Do Stříbra zavítal Taurus, který zde neuspěl a do Plzně se vracel bez bodového zisku. Domácí Buldoci se však pořádně zapotili. Především v první třetině musel domácí gólman Sládek čarovat. Až od druhé třetiny stříbrští hráči tahali za delší konec provazu. V závěrečné třetině za stavu 2:0 inkasovali v oslabení, ale zvrat zápasu nedopustili. Naopak tradičnímu soupeři nakonec poslali ještě dvě branky. V úvodním zápase se představili také čtyři noví hráči a z toho dva dorostenci.

Václav Šůcha (trenér HC Buldoci Stříbro): Dnes jsme po delší odmlce nastoupili k ligovému zápasu a chci věřit, že jich bude více jak v minulé sezóně. Tým jsme zase o něco omladili (věkový průměr je 20,2 let). V zápase, ale především v první třetině nás podržel gólman Radek Sládek. Ve druhé třetině se naše hra zlepšila a se štěstím jsme skórovali. Ve třetí třetině si dovolím říci, že jsme měli více sil a dokázali jsme jednak si udržet vedení, ale i přečkat zbytečná vyloučení. Potěšil mě i výkon mladého Jakuba Sirového, který po boku Adama Šilhana, předvedl velmi slušný výkon.

HC Buldoci Stříbro - HBC Taurus Plzeň 4:1

Další gólová nadílka byla k vidění v Blatné, kde svá domácí utkání hraje tým Kasejovic. Hostující Balwani zde neměli sebemenší šanci a po desetigólovém přídělu se, stejně jako hráči Taurusu, vraceli do Plzně s prázdnou. Celek Kasejovic se po loňské premiérové, avšak nedokončené, sezóně opět zařadil mezi spolufavority soutěže.

HBC Kasejovice - HBC Rolling Balwans Plzeň 10:0

V posledním duelu úvodního kola si to rozdaly celky extraligové rezervy Dobřan a v minulé sezóně velmi silné Horní Břízy. V tomto duelu, jako jediném, neuspěli domácí a i díky skvělému hostujícímu gólmanovi Daňkovi, jenž kryl osmadvacet střel, si hosté odvezli tříbodový zisk.

TJ Snack Dobřany B - SK Horní Bříza 1:4

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
11 85:19 33
2.
HBC Plzeň-Litice
12 45:30 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
12 42:41 17
6.
TJ Snack Dobřany B
11 35:39 16
7.
HBC Rolling Balwans...
12 48:66 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
11 27:65 6