2. liga

Letošní vítězství řadím vysoko, bylo to vítězství týmovosti, říká Vlastimil Lokajíček

Mečouni cestou k prvenství prošli přes Stříbro a Litice. V obou sériích do jednoho zápasu zasáhl brankář Vlastimil Lokajíček, který si zápasy rozdělil s dorostencem Ondřejem Kočkou, ve finálovém klání proti Dobřanům již nastoupil pouze Kočka.

Hrály se zápasy plné nasazení, tvrdých soubojů, rychlosti, ale i taktiky

„Věděli jsme, že to proti Dobřanům bude náročné, a taky bylo. Hrály se zápasy plné nasazení, tvrdých soubojů, rychlosti, ale i taktiky - prostě plnohodnotné finále play off,“ hodnotí finálový boj třiačtyřicetiletý brankář.

Zatímco semifinálová série byla vždy do poloviny zápasu vyrovnaná, proti Dobřanům v obou duelech tahala Plzeň za delší konec lana. „Klíčem opět byl poctivý výkon všech hráčů založený na obraně středního pásma, kde jsme chtěli soupeři vzít prostor pro jeho kombinační hru a zároveň zachytávat náběhy jeho rychlých hráčů. A jelikož, stejně jako v semifinále, opět všichni stanovenou taktiku dodržovali, nepouštěli jsme dobřanské do šancí a v obou zápasech jsme postupně přidávali góly do jejich sítě.“ Plzeňský C-tým ve finále nasadil mix dlouholetých zkušeností extraligových medailistů, doplněný o dravé mládí, který se ukázal jako velmi úspěšný. „V sobotu se blýskl Matěj Pavlíček, který svými čtyřmi góly a dvěma asistencemi zápas v podstatě rozhodl. V neděli dal zase důležitý čtvrtý a pátý gól dorostenec David Štulc. Skvěle si také vedl v bráně další dorostenec Ondřej Kočka. A protože se všechno popsané sešlo se zkušeností starých harcovníků a nadstandardními výkony, a také maximální vůlí po vítězství u všech hráčů, výsledkem je vítězství v letošním play off druhé ligy,“ pochválil své spoluhráče Vlastimil Lokajíček, který na pozici družstva působí také u mladších žáků a přípravky.

Nazval bych ho vítězstvím týmovosti

Zkušený brankář v rezervním týmu působí řadu let. Letošního titulu si ovšem velmi považuje. Což krásně podtrhnuje jeho závěrečný pohled na letošní play off 2. ligy skupiny Západ. „Upřímně: Pokud by mi někdo před měsícem, kdy jsme vlastní vinou ztratili výborně rozehraný zápas s Horní Břízou, který byl přímým soubojem o 3. místo v tabulce, řekl, že vyhrajeme celou ligu, významně bych si klepal na čelo. Když se ale zpětně ohlédnu za play off, tak kromě prvního čtvrtfinále se Stříbrem, kdy jsme zvítězili až v prodloužení i přes herní převahu, jsme odehráli skvělé zápasy, kde jsme si prostě šli za výhrou. Přestože jsme v celém play off žádný zápas nedohráli v plné sestavě a zranění přibývala, zbývající hráči vždy dokázali mezery zacelit. Všechny série jsme vyhráli 2:0, takže jsme v play off neztratili ani zápas a vyhráli tou nejpřímější cestou, která vedla k vítězství. Myslím si tedy, že medaile a pohár jsou zaslouženou odměnou pro všechny hráče, z nich si většina odnesla modřiny, naraženiny a odřeniny, někdo svalová zranění a někdo dokonce i sádru na noze...Za ta léta v rezervním týmu mužů HBC Plzeň již několik vítězství pamatuji, ale to letošní řadím vzhledem k okolnostem, za nichž se rodilo, hodně vysoko. Nazval bych ho vítězstvím týmovosti. Díky moc, kluci!“ uzavřel letošní sezónu C-týmu spokojený Vlastimil Lokajíček.

Zdroj rozhovoru: HBC Plzeň.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9