2. liga

Druholigovým šampionem se stal C-tým plzeňských Mečounů

Uplynulý víkend přinesl korunovaci nového mistra 2. ligy Čechy Západ, kterým se stal tým HBC Plzeň C. Ten si ve finálové sérii poradil s rezervním týmem Dobřan a Šneci skončili stříbrní. Vítěz základní části tak skončil těšně pod vrcholem, plzeňský celek slaví triumf opět po letech.

Západočeská druholigová sezona 2022-23 je minulostí. První červnový víkend přinesl finálová klání mezi dobřanským B-týmem a plzeňským C-týmem. V sobotu 3. června se celky střetly v dobřanské hale a z vedení v sérii se radoval hostující plzeňský tým. Neděle 4. června byla pro dobřanské ve znamení odvrácení konce sezony, což se nakonec nepovedlo a mistrovský titul zůstal v plzeňské Precol Aréně.

TJ Snack Dobřany B vs. HBC Plzeň C | konečný stav série: 0:2

1. utkání | TJ Snack Dobřany B - HBC Plzeň C 2:7

Jako první se ve finálové sérii trefili hosté, a to na začátku sedmé minuty úvodního klání. Dvě minuty na to vedla Plzeň v dobřanské hale již o dvě branky a na začátku druhé třetiny to bylo již o tři. Domácí nic nevzdávali a rychle kontrovali využitou přesilovou hrou. Po půl minutě však znovu inkasovali, ale ještě do konce třetiny se vstřelenou brankou dostali do zápasu, když se do kabin šlo za rozdílu dvou branek. Úvod třetího dějství zápas definitivně rozhodl. Během sedmi minut vstřelili hosté tři branky a na tento direkt již domácí odpověď nenašli. Plzeňští hokejbalisté se tak ujali vedení v sérii, která se následující den přesunula do Plzně. V hostujícím dresu opět zářil sedmnáctiletý talent Pavlíček (4+2), jenž si připsal šest kanadských bodů.

Sbírka ocenění dobřanského celku, Zleva trofej za vítěze kanadského bodování (Václav Šlehofer st.), pohár za celkové 2. místo, pohár za vítěze základní části a trofej pro nejlepšího brankáře (Jaroslav Fukárek st.). Zdroj: Facebook TJ Snack Dobřany.

2. utkání | HBC Plzeň C - TJ Snack Dobřany B 6:1

Zápas o všechno nezačal pro dobřanské hokejbalisty opět dobře a od šesté minuty opět prohrávali. V dalším průběhu uvodního dějství branka již nepadla a do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího rozdílu ve skóre. O osudu utkání a nakonec i celého finále, rozhodla druhá třetina, ve které si Mečouni vytvořili rozhodující náskok, když se prosadili hned třikrát. Šneci si vykřesali naději v úvodu jednadvacáté minuty brankou v oslabení, ale nakonec to v jejich střeleckém podání bylo vše. V závěrečné třetině se domácí prosadili ještě dvakrát a o zisku mistrovského titulu bylo rozhodnto. Dvě vstřelené branky si v bílém dresu připsal sedmnáctiletý Štulc (2+0).

Stříbrný celek 2. ligy Čechy Západ pro sezonu 2022-23. Zdroj: Facebook TJ Snack Dobřany.

Vítěz základní části se střelecky ve dvou utkáních prosadil jen třikrát, oproti tomu obdržel třináct branek. Agresivní a rychlá hra tak přinesla plzeňským hráčům zisk další série a to finálové. Po letech se tak z titulu druholigové soutěže opět raduje tento plzeňský klub.

Konečné pořadí 2. ligy Čechy Západ 2022-23

1. HBC Plzeň C
2. TJ Snack Dobřany B
3. HBC Plzeň-Litice
4. TJ Tatran Třemošná
5. SK Horní Bříza
6. HC Buldoci Stříbro
7. HBC Rolling Balwans Plzeň
8. HCB Fireball 99 Plzeň
9. HBC Taurus Plzeň

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
14 110:24 42
2.
SK Horní Bříza
15 62:47 26
3.
TJ Snack Dobřany B
14 56:48 25
4.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
5.
TJ Tatran...
14 50:42 23
6.
HC Buldoci Stříbro
14 50:40 21
7.
HBC Rolling Balwans...
14 51:73 14
8.
HBC Taurus Plzeň
14 19:76 11
9.
SK Inter Blovice
14 36:94 6