2. liga

Lídr padl doma, Fireball již bez šance na play off

Před posledním kolem nadstavby západočeské 2. ligy, došlo ke změně vedoucího celku, když se do čela soutěže opět vrátili dobřanští Šneci. Příští kolo bude posledním v této sezoně pro celky Taurusu a Fireballu, který definitivně ztratil šanci na vyřazovací boje prohrou s Balwany.

Lepší výchozí pozici mají však stříbrští Buldoci, kteří budou hrát ještě dvě utkání, navíc s posledním celkem soutěže Taurusem a mohou se tak ještě posunout před pátý třemošenský Tatran. Poslední utkání základní / nadstavbnové části pak rozhodne o tom, kdo skončí na třetím a čvrtém místě i o tom, kdo základní část z dvojice Dobřany, Plzeň-Litice vyhraje.

HBC Taurus Plzeň - TJ Snack Dobřany B 0:15

Pouhých šest střel domácích v utkání proti jasným favoritům. Hosté se střelecky zastavili na patnácti brankách a nedali Taurusu žádnou šanci na úspěch. Šest kanadských bodů si připsal kapitán Vajda (4+2), pět pak Kůrka (3+2). 

HCB Fireball 99 Plzeň - TJ Tatran Třemošná 3:4pp

Domácí potřebovali v posledních kolech stoprocentně bodovat, aby mohli ještě na poslední chvíli proklouznout do vyřazovacích bodů. V tomto utkání to nevyšlo, když minutu před koncem poslali hosté utkání do prodloužení, ve kterém získali nakonec i bod navíc. Domácí kapitán Homolka si připsal tři kanadské body (1+2), stejně jako hostující Jaroslav Svoboda (0+3) a Holý (2+1).

SK Horní Bříza - HC Buldoci Stříbro 6:3

Hosté bojující stále o pozice zaručující postup do play off, přijeli do Horní Břízy s odhodláním uspět. Po dvou třetinách navíc vedli, zkušení domácí hráči však utkání nakonec otočili ve svůj prospěch. Dařilo se domácímu Šmucerovi (0+3), za hosty dvakrát bodoval Krejčí (2+2).

HBC Plzeň-Litice - HBC Rolling Balwans Plzeň 10:0

Lídr soutěže se z počátku utkání trápil a úvodní třetina skončila bez branek. Ve dvaadvacáté minutě prolomili domácí střeleckou smůlu a osmi góly v poslední třetině nakonec utkání kontrolovaně zvládli. Vyčníval zejména pětibodový kapitán Šiman (2+3) a potvrdil tak roli nejproduktivnějšího obránce soutěže.

HBC Taurus Plzeň - SK Horní Bříza 4:6

Poslední celek soutěže se prezentoval skvěle a přestože od druhé minuty prohrával, nedal soupeři nic zadarmo. Závěrečnou třetinu dokonce vyhrál, avšak na zisk bodů to nakonec opět nestačilo. Dvě branky si v dresu vítězů připsal Markvart (2+1), tři asistence pak v dresu poražených Dominik Soukup (0+3).

TJ Snack Dobřany - HCB Fireball 99 Plzeň 13:2

Jako hru kočky s myší připomínalo toto utkání. Domácí zasypali hostujícího gólmana více jak padesáti ranami, za jeho záda pak propadlo třináct. Domácí favorit měl po dvou třetinách čtyřbrankový náskok a nebylo pochyb o tom kdo bude bodovat. Strůjcem vítězství byl Šlehofer st., který si připsal neskutečných deset kanadských bodů (2+8), sedm zápisů si pak připsal další matador Malý (4+3). 

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň-Litice 4:8

Hostující favorit měl rychlý nástup a vedl již ve druhé minutě. Domácí srovnali, závěrečná pětiminutovka prvního dějství však patřila hostům, kteří si vypracovali náskok, který již do konce utkání kontrolovali. Hattrick si připsali domácí Svoboda (3+0) a hostující Voves (3+1).

TJ Tatran Třemošná - HBC Taurus Plzeň 4:0

Na úvodní branku se čekalo až do čtyřiadvacáté minuty, kdy se prosadili domácí. Přestože Tatran vyslal na hostujícího gólmana téměř šedesát střel, přesné byly pouhé 4. Domácí k vítězství dovedli především dvoubodový kapitán Toman, Jaroslav Svoboda a Lukáš Komanec (všichni 1+1),  Netradiční gólman Volf si připsal úspěšnost přes 93 %.

HBC Rolling Balwans Plzeň - HCB Fireball 99 Plzeň 5:2

Hosté opět nedokázali získat body s tabulkovým soupeřem a sen o play off se jim vzdálil. Domácí byli lepší a o jejich úspěchu rozhodla zejména nedisciplína soupeře, který jim nabídl tři přesilové hry a Balwani všechny ztrestali gólem. Třikrát se zapsal kanadskými body domácí Svozil (0+3), za hosty se dvakrát zapsali Razým a Rota (oba 1+1).

HBC Plzeň C - SK Horní Bříza 4:6

V souboji o třetí příčku ještě pět minut před koncem základní části vedli domácí o jednu branku. Během zmíněných minut se však hostující celek prosadil třikrát a domácí nakonec nebrali ani bod. Dvě branky si v dresu Mečounů připsal Jaroslav Kejř (2+1), dvakrát bodoval Zeman (1+1).

HBC Taurus Plzeň - HBC Rolling Balwans Plzeň 2:3

Hosté vyslali na domácího gólmana více než dvojnásobek střel, přesto nakonec utkání dotáhli do vítězného konce s rozdílem jediné branky. Dva kanadské body si v dresu vítězů připsal Majer (1+1), v dresu domácích se opět prezentoval skvělým brankářským výkonem Volf s úspěšností přes 93 %.

HCB Fireball 99 Plzeň - HC Buldoci Stříbro 1:5

Domácí celek přišel po této prohře definitivně o šanci proklouznout do play off, Buldoci naopak výhrou svoji účast pravděpodobně pojistili. Domácí byli slabším týmem, hosté si vypracovali pohodlný náskok a Fireball se prosadil až dvě apůl minuty před koncem. V dresu vítězů si dva kanadské body připsali Fiala, Němčák a Tintěra (všichni 1+1).

TJ Snack Dobřany B - TJ Tatran Třemošná 4:2

Druhý celek druholigové tabulky rozhodl o svém vítězství až v závěrečné třetině. Vedl sice od třinácté minuty, ale další přesný zásah přišel až na začátku třetí třetiny. Hosté poté snížili, ale za další tři minuty už to bylo opět o dvě branky. Ve čtyřicáté minutě proměnili hosté přesilovce hru, závěrečné slovo však patřilo opět Šnekům, kteří nakonec roli favorita potvrdili. Čtyři kanadské body si připsal dobřanský Duchek (2+2), v dresu hostů se dvakrát do statistik zapsal Lukáš Komanec (1+1).

HBC Plzeň-Litice - HBC Plzeň C 4:9

Ve šlágru kola přivítaly na domácím hřišti vedoucí plzeňské Litice rezervu Plzně a schytaly debakl. Hosté vedli již v páté minutě o dvě branky a byli lepší. Po dvou třetinách vedli o tři branky a náskok ještě navýšili. Domácí ztroskotali na proměňování vyložených šancí a po porážce propustili vedoucí pozici opět Dobřanům. V domácím dresu byl nejvíce vidět čtyřbodový Voves (1+3), v hostujícím pak střelci hattrickú Kraus a Martin Král (oba 3+2).

Nastávající víkend, o kterém se odehrají poslední utkání základní části, přinese rozuzlení hádanky kdo se stane vítězem dlouhodobé části. Bude to rezerva Dobřan, která bude čelit v Precol Aréně Balwanům anebo plzeňské Litice, které čeká souboj s o třetí pozici usilující Horní Břízou? Podaří se plzeňskému C-týmu získat výhodnější pozici do play off v utkání proti Fireballu? Stříbrské Buldoky čeká dvoukolo, když se v sobotu střetnou s posledním Taurusem a v neděli s třemošenským Tatranem a k jistotě postupu do play off jim stačí jediná výhra.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
14 110:24 42
2.
SK Horní Bříza
15 62:47 26
3.
TJ Snack Dobřany B
14 56:48 25
4.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
5.
TJ Tatran...
14 50:42 23
6.
HC Buldoci Stříbro
14 50:40 21
7.
HBC Rolling Balwans...
14 51:73 14
8.
HBC Taurus Plzeň
14 19:76 11
9.
SK Inter Blovice
14 36:94 6