Extraliga dorostu

Myslím si, že je to taky hlavně týmová práce, říká o úspěšném oslabení Jiří Popp

Plzeňským dorostencům se v divizi Západ daří, na první Kladno jim chybí jen tři body. V minulém utkání soupeře z čela tabulky porazili v samostatných stříleních. Gólem a asistencí k tomu přispěl Jiří Popp, který hodnotí nejen povedené utkání, rozpovídal se také o oslabení nebo duelech ve 2. lize.

Myslím, že jsme se jako tým nenechali nějak rozhodit

Jirko, v základní části jste s plzeňským dorostem zatím prohráli jen dvě utkání a nacházíte se na druhém místě. Jak hodnotíte rozehranou sezónu?

Na začátku sezóny jsme si s trenérem Edlem v šatně určili nějaké cíle a snažíme se je i v současné době s trenérem Kastnerem plnit. Prohráli jsme s Kladnem, které po celou dobu prokazuje kvalitní hru s velice silnou ofenzivou. V druhém zápase s Kelty jsme dojeli na neproměňování šancí a střeleckou impotenci. V současnosti druhé místo v tabulce znamená přímý postup na závěrečný turnaj v boji o titul a rádi bychom se tam probojovali. V týmu vládne dobrá atmosféra a jsou tam dobří spoluhráči, se kterými máme před sebou ještě další zápasy, které musíme zvládnout, zatím není ohledně postupu nic jisté. Opět nás čekají Kelti a další soupeři, kteří body nedají zadarmo a my se na to musíme připravit.

Minulý týden jste si z Kladna přivezli dva body, když jste vyhráli 4:3 v samostatných stříleních. Jak těžký to byl souboj?

Na Kladno jsme odjížděli s vědomím těžkého zápasu a že to tam nebude nic lehkého, což se taky potvrdilo. Kladno je favorit celé soutěže, což herně prokazuje po celou dobu. Rychle jsme prohrávali, ale nakonec se podařilo v přesilovkách vyrovnat a dostat se do vedení. Myslím, že jsme se jako tým nenechali nějak rozhodit, protože zápas byl velice vyhrocený, ale trenér nás na zápas připravil. I když Kladno v posledních minutách hodně tlačilo, tak jsme to s Číčou (Ondřej Kočka – pozn. red.) v kase ubránili do nájezdů. A nájezdy to je loterie, v níž jsme byli na konci úspěšní my a obrali jsme je o dva body. (smích)

Po první třetině jste prohrávali o dvě branky, ve druhé jste srovnali a pak jsi skóre otočil. Jak vyplynul ten gól, kterým jsi tým poslal do vedení?

No se štěstím to tam padlo, po nahrávce Štulcíka (David Štulc – pozn. red.) na Krále přišla střela a já jsem míček sklepnul do kasy.

Samozřejmě je to pro mě obrovská motivace se neustále zlepšovat

V utkání bylo hodně vyloučených, soupeř vám nabídl 12 přesilových her, tři jste využili. Byl to zápas, kde bylo hodně emocí?

Emoce k utkání vždycky patří a v tomto zápase se to potvrdilo. Kladno bylo nebezpečné v ofenzivě a díky Číčovi se to dařilo eliminovat, který dokonce v první třetině za stavu 0:2 chytil nařízené trestné střílení. V následujících minutách nám soupeř nabídnul možnosti přesilové hry, které se nám podařilo využít. V prvním využití jsem posunul na Kučíse (Jakub Kučera – pozn. red.), on na Štulcíka a ten to z jedničky poslal do kasy. Při druhém gólu si to tam kluci taky výborně dali a bylo vyrovnáno.

S týmem máte druhou nejlepší úspěšnost oslabení, ubránili jste jich 90,48 %. Co za tím stojí?

Vážně? 90,48 %, tak to je dobrý ne? (smích) Na tréninku se věnujeme hodně herním situacím jak v oslabení, tak na hru v přesilovkách a snažíme se plnit pokyny trenérů, kteří s námi herní situace probírají. Jinak si myslím, že je to taky hlavně týmová práce. Dále máme v kase dobré brankáře, dokážeme se vzájemně podpořit a snažíme se danou situaci zúročit a jít za si vítězstvím.

V letošní sezóně jsi nastoupil také za plzeňským C-tým ve druhé lize, v Českém poháru jsi za B-tým odehrál jeden zápas. Jaké to pro tebe byly zkušenosti?

Tak je to už jiný level, je to tvrdší, rychlejší a na mazlení s míčkem není čas (smích), ten musí lítat včetně mě (smích). Samozřejmě je to pro mě obrovská motivace se neustále zlepšovat a sbírat zkušenosti a je hlavně super, že v Plzni jsou kvalitní starší hráči, od kterých můžu čerpat informace a zkušenosti. Dále určitě musím poděkovat trenérům, kteří mi dávají důvěru a šanci v jiných soutěžích hrát a v zápasech mi dávají prostor.