Ostatní oznámení

Co zajímavého se během podzimní části a zimní přestávky událo v regionu?

Podzimní hokejbalová část byla v regionu Čechy Západ velmi výživná. Přes zimu byl větší klid, avšak i tak bylo o hokejbalu v západních Čechách slyšet. V tomto článku vám přinášíme zajímavé události a počiny!

Vyrovnaná 2. liga. Jak se rozuzlí?

Probíhají sezóna 2. Ligy na západě Čech nabízí velkou podívanou. Letos je tabulka opravdu vyrovnaná. Po podzimní části máte dva celky, které mají již 30 bodů. HBC Plzeň-Litice se hřejí na první pozici se zápasem k dobru. Mají skóre 71:27. Mají tak nejlepší obranu v lize. Bude to stačit i v jarní části? Stejný počet bodů má rezerva Šneků, která má naopak nejúdernější útok! Nastřílela již 76 branek! Velkou vzpruhu zažila HBC Plzeň C, která favority tabulky stíhá! Mečouni mají 27 bodů. Čemu to přisuzovat? Asi zkušeným hráčům, které doplnili mladíci. Horní Bříza uzavírá nejlepší čtyřku s 23 body. Na čtvrtou příčku nejméně ztrácejí Buldoci ze Stříbra, kteří mají 14 bodů. Ale Třemošná a Balwans si na jejich místo brousí zuby. Tatran ztrácí bod a Balwans dva body. Na jaře to bude ještě boj. Nevzdává se ani Fireball s devíti body. Nejhůře na tom je Taurus se 4 získanými body.

Pilsen Challenge ovládla domácí Plzeň. Zapomenout se nesmí na Ledňáčka

HBC Plzeň uspořádala tradičně během zimy svůj seniorský turnaj Pilsen Challenge. Letošního ročníku se zúčastnili domácí Mečouni, Nitrianski Rytieri, Kert Park Praha, Oberwill Rebells a juniorská reprezentace do 20 let. Domácí našli velkou formu na tuto akci. Plzeňský tým zažil vítěznou jízdu, kdy vyhrál tři duely a v jednom remizoval. Porazili ČR U20 - 4:1, remízu zaznamenali proti slovenskému celku – 2:2, Kert Park dostal kanára – 5:0 a s Oberwillem byl výsledek 3:1 pro hostitele. Mečouni čekali na tuto výhru dlouhých 6 let. I když byli domácí v roce 2020 blízko vítězství, tak si na ně ve finále vyšlápli Piráti z Hradce Králové.

Po posledním utkání navíc následoval závěrečný ceremoniál, kdy byli navíc oceněni nejlepší hráči jednotlivých týmů. Za Plzeň si ocenění převzal člen prvního obranného páru Tomáš Chramosta. Nebyl ale jediným oceněným hokejbalistou Plzně. Jakub Vobruba převzal cenu za nejužitečnějšího hráče celého turnaje. Finální tečkou bylo předání medailí vítězům a předání trofeje do rukou kapitána Plzně Martina Muchky. Pilsen Challenge 2023 tak bylo z pohledu příznivců HBC Plzeň zakončeno tím nejlepším způsobem! Druhá skončila Nitra, remízový král turnaje, před pražským Kertem. Pohár za čtvrté místo putuje do Zugu, kam si jej odvezou Oberwil Rebells. Švýcaři se před Reprezentací ČR do 20 let umístili díky počtu vstřelených gólů, který byl vyšší o pouhou jednu trefu.

Zapomenout se nesmí na tradiční Ledňáček pořádaný Dobřanskými Šneky, kteří v přípravě na Extraligu celý turnaj opanovali.

Konečné pořadí Ledňáčku:

1. TJ Snack Dobřany 9b.
2. HBC Nové Strašecí 8b.
3. Blatná Datels 8b.
4. HBC Pardubice B 5b.
5. ČR Masters 0b.