Turnaje

Pražský míček starších žáků byl napínavý až do konce

V neděli 19. února 2023 se na Palmovce odehrál turnaj Pražský míček starších žáků 2023. Zúčastnili se ho týmy ze západu, východu, jihu a středu Čech. Celý turnaj ovládla HBC Hostivař, avšak většina zápasů byla nesmírně vyrovnaná. Jak probíhal celý turnaj?

Skupina A

Ve skupině A se utkala Hostivař, Plzeň a Hradec Králové. Hostivař přijela na Palmovku ve velkém stylu, když v prvním utkání deklasovala Piráty 1:12. Ve druhém utkání si Hradec Králové vedl lépe, ale Mečouni z Plzně si dokráčeli pro výhru 2:0. Hostivař následně zvítězila 5:1 proti Plzni a brala první příčku.

Skupina B

Ve skupině B hrály Dobřany, SK Rebel Praha a Olymp z Jindřichova Hradce. Rebelové vykročili k prvenství ve skupině díky výhře proti Dobřanům 1:5. V podobném výsledku (6:2) Dobřany prohrály i proti Jihočechům z Jindřichova Hradce. Duel o prvenství ve skupině skončil remízou, avšak Rebelové museli sklonit hlavy, protože do boje o zlatou medaili díky skóre postoupil Olymp.

Boje o umístění

Zápas o páté místo mezi Hradcem Králové a Šneky z Dobřan vyšel lépe Západočechům. Už to vypadalo, že Dobřany si pro něj dojdou v základní hrací době, ale Piráti vyrovnali a musely o konečném výsledku rozhodnout nájezdy. Plzeň v souboji o třetí místo nechtěla nechat nic náhodě, avšak Rebelové hráli dobře. Velká přestřelka skončila vyrovnaně, ale v nájezdech rozhodl plzeňský Kořínek. Rozjetá Hostivař se nezastavil ani ve finále, kde deklasovala Olymp 12:2, hattrickem se blýskl Vojtěch Coufal.