Extraliga

Pro všechny to byl návrat do zápasového tempa, ohlíží se za turnajem Ledňáček Tomáš Duchek

Během zimní přípravy vyhrál A-tým Dobřan domácí turnaj Ledňáček, kde poměřil síly s prvoligovými týmy a ČR Masters. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášený Tomáš Duchek. Dobřanský útočník hodnotí turnaj, zmiňuje se také o přípravě nebo začátku jarní části.

Konfrontace s prvoligovými týmy byla zajímavým porovnáním

Tomáši, na začátku února jste v rámci přípravy s A-týmem odehráli turnaj Ledňáček, na kterém jste vybojovali první místo. Jak se za ním ohlížíš?

Turnaj se jako vždy povedl. Pro všechny to byl návrat do zápasového tempa, kdy to zpočátku bylo trochu vidět, nicméně následně si všechny týmy sedly a byly k vidění skvělé souboje.

Utkali jste se s prvoligovými týmy a ČR Masters. Co vám turnaj ukázal? Na čem musíte ještě zapracovat?

Konfrontace s prvoligovými týmy byla zajímavým porovnáním. Z mého pohledu se musíme více sehrát, zklidnit hru a mít vyšší tlak na bránu.

Byl jsi vyhlášený nejlepším hráčem turnaje. Jak toto ocenění vnímáš, je to pro tebe větší motivace?

Motivace to samozřejmě je. Zároveň je to jakýsi bič, protože jsem nastavil laťku, kterou bych měl nadále potvrzovat.

Věřím, že je tým připravený

Zimní pauza už za chvíli skoční a vstoupíte do jarní části. Jak hodnotíš přípravu? Věříš, že jste dobře připraveni?

Ač je potřeba doladit nějaké detaily, tak věřím, že je tým připravený. Nejlepším ukazatelem kvality přípravy budou výsledky na jaře.

Po podzimní části jste na osmém místě, ale rozdíly v dolní části tabulky nejsou velké. Co bude důležité, abyste si udrželi pozice pro postup do play off?

Nejdůležitější bude neztrácet body v dobře rozehraných zápasech. Spodek tabulky je vyrovnaný a podle mě to bude stejně jako vloni boj o každý bod až to konce základní části.

V prvním zápase další části sezóny se potkáte s Hradcem Králové, který také bude chtít být úspěšný. Jak se na souboj těšíš?

Bude to první ostrý zápas jara, na ten se těší asi všichni a já nejsem výjimkou, věřím v zisk tří bodů.