2. liga

Na jarní část se nemůžu dočkat, půjdu do toho naplno, hlásí Radek Vajda

B-tým Dobřan se po návratu do druhé ligy nachází na nejvyšších příčkách. Mužstvu pomáhá také Radek Vajda, který hraje i v Extralize mužů a v Kert Parku nastupuje za dorost. Nyní se připravuje na jarní část a věří, že bude úspěšný se všemi celky.

Hrát ve vyšší soutěži je pro mě cenná zkušenost

Radku, ve druhé lize jste s B-týmem Dobřan na prvním místě, máte shodný počet bodů s Liticemi, které ale mají odehráno o zápas méně. Jak hodnotíš podzimní část?

Podzimní část bych ohodnotil kladně. Hrajeme to, co hrát máme. Samozřejmě taky musíme doladit chyby, které jsou a budou. Naštěstí jsme skvělá parta a makáči, tak věřím, že nám to půjde. S Liticemi se pereme o první místo a i když máme o jeden zápas navíc, tak to nemění nic na tom, že si to první místo udržíme! (Bégo na titul)

V této soutěži hraješ v letošní sezóně poprvé, na svém kontě máš zatím čtyři branky a pět asistencí. Jaké to jsou pro tebe zkušenosti?

Hrát ve vyšší soutěži je pro mě cenná zkušenost. Dostávám jak dobré rady od spoluhráčů, tak i od skvělého trenéra Václava Šlehofera st. Musím hrát víc týmově a soustředit se víc na hru. Je to rychlejší, tvrdší a celkově náročnější hra.

Objevuješ se také v Extralize mužů, letos ještě oblékáš dres pražského Kert Parku, se kterým nastupuješ v Extralize dorostu. Čemu dáváš přednost?

Přednost dávám určitě Dobřanům. Nejen proto, že jsem tady začal, ale taky hlavně kvůli úctě k našemu týmu. Extraliga mi dá daleko víc zkušeností než dorost. Nicméně jsem opravdu rád za to, jak mě celý Kert Park přijal a že můžu být jejich součástí.

Chceme do druhé části vlítnout zostra a stoprocentně připraveni

Na podzim jsi tak odehrál hodně zápasů. Na co nejvíce vzpomínáš, jaký moment Ti udělal radost?

Z těch mnoha zápasů je těžké vybrat jeden, bylo opravdu dost skvělých momentů. Jak v Dobřanech za Áčko, Béčko, ale taky za Kert. Ale přeci je tu jeden zápas, ke kterému se rád vracím, a to doma proti Svítkovu. Otočili jsme skoro prohraný zápas a bylo na co se koukat jak ze strany soupeře, tak především z naší.

V zimní pauze jsi měl od hokejbalu odpočinek jen chvíli, nyní už probíhají přípravy na další část sezóny. S jakým týmem se připravuješ? Na co se zaměřujete?

Připravuju se pouze v Dobřanech, protože bych nestíhal ze školy jezdit do Prahy a z Prahy zpátky. Zaměřujeme se jak na kondičku, tak i na práci s hokejkou. Chceme do druhé části vlítnout zostra a stoprocentně připraveni. Pokud se tak stane, věřím, že si o titul zahrajeme!

Skoro za měsíc začne jarní část. Jak se těšíš a s jakými cíli do ní půjdeš?

Na jarní část se nemůžu dočkat. Půjdu do toho naplno s cílem, že jak s Áčkem, Béčkem a Kertem vyhrajeme všechny tři soutěže.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9