Extraliga dorostu

Plzeň je v Extralize dorostu po podzimu druhá, Třemošná čeká na body

V regionu Čechy Zápas v letošní sezóně nenastupuje žádný tým v Extralize juniorů, v Extralize dorostu jsou dva celky. Plzeň se na podzim pohybovala na nejvyšších pozicích, naopak mezi dorostenci letos poprvé nastupuje Třemošná, která je zatím poslední.

HBC Plzeň

Plzeňští dorostenci v podzimní části vyhráli sedm utkání, prohráli jen dvě a s 21 body se nacházejí na druhém místě. Nejvíce gólů vsítili v úvodním zápase se Suchdolem na Lužnicí, který porazili 7:2. Nezvládli duel s Kladnem, kterému po podzimu patří první místo. Na domácím hřišti mu podlehli 4:8. Druhou prohru si zapsali s berounskými Kelty (1:3). Na to ale navázali v závěru první části sezóny dvěma vítězstvími, když porazili Blatnou a Ústí nad Labem.

V týmových statistikách se mečounům dařilo v oslabení, ubránili jich 88,1 %, to je druhá nejvyšší úspěšnost v divizi. Nejproduktivnějším hráčem je zatím Martin Král, jenž vsítil osm gólů a na šest nahrál. Šest branek a stejný počet asistencí zaznamenal Matyáš Procházka, osm bodů za šest tref a dvě nahrávky má na svém kontě Jan Kraus. Nejvíce zápasů odchytal Ondřej Kočka a s úspěšností zásahů 89,51 % je druhý mezi všemi brankáři z divize Západ.

TJ Tatran Třemošná

Třemošná je v Extralize dorostu nováčkem a v podzimní části sbírali hráči ve starší kategorii spíše zkušenosti. V devíti zápasech nevybojovala ani bod a v tabulce je zatím na posledním místě. Nejtěsnější prohru si zapsala ke konci podzimní části s Českými Budějovicemi, které vyhrály rozdílem jedné branky (1:2).

Nejvíce kanadských bodů posbírali Matěj Kocúrek a Jakub Berger, kteří se dvakrát prosadili a třikrát přihráli na gól spoluhráčům. Čtyřikrát rozvlnil síť David Olach. V bráně nastoupil ve všech zápasech Adam Míkovec, jeho úspěšnost zápasů je 79,78 %.