Extraliga dorostu

Hokejbal je můj největší koníček, neskrývá Jakub Berger

Ve starších žácích a dorostu Třemošné se v podzimní části nejvíce body blýskl Jakub Berger, který si čtyřikrát zapsal hattrick. Třemošenský útočník se snaží zlepšovat také mimo tréninky, chtěl by se dostat do reprezentace a zahrát nejvyšší hokejbalovou soutěž.

Určitě je znát, že to je zase starší věková kategorie

Jakube, v podzimní části jsi za Třemošnou nastupoval za starší žáky a dorost. Jak se ohlížíš za touto částí sezóny?

Ve starších žácích jsem čekal trochu lepší výsledky, ale jsme teprve v polovině sezóny. Proto věřím, že teď více zamakáme a v tabulce se posuneme výš. Bohužel jsem neukončil sezónu tak, jak bych si představoval a poslední zápas jsem kvůli zranění kotníku neodehrál. Musel jsem podstoupit operaci a čeká mě dlouhá rekonvalescence. Věřím, že na jarní část sezóny budu připravený. V dorostenecké kategorii jsme noví a zvykáme si na tempo hry. Příští sezónu to bude určitě lepší.

Výsledkově se vám zápasy příliš nepovedly, nacházíte se ve spodní části tabulky. Na čem je podle tebe potřeba zapracovat, abyste soupeře více potrápili?

Musíme spolu více komunikovat, jet naplno celý zápas a nepolevovat. To jsou za mě naše největší slabiny.

Ve starší mládežnické kategorii sbíráš letos zkušenosti poprvé. Jaký to byl pro tebe přechod? Dělalo ti něco problémy, musel sis na to déle zvykat?

Určitě je znát, že to je zase starší věková kategorie. Hraje se to více do těla a celkově ta hra je rychlejší. Jsou to pro mě další zkušenosti.

Důležité je, že mě to baví, a to mě posouvá dál

V obou soutěžích se ti dařilo, jsi na čele týmových produktivit. Co stojí za tvými výkony?

Hokejbal je můj největší koníček, snažím se zlepšovat i mimo tréninky a hokejku mám v ruce skoro pořád. Důležité je, že mě to baví, a to mě posouvá dál.

Ve čtyřech utkáních jsi vsítit hattrick. Potěšil ti nějaký nejvíce? Jak na něj vzpomínáš?

Nejvíce mě potěšil hattrick proti Plzni, ale taky i ten proti Suchdolu, který jsme porazili 6:5 na nájezdy. Na ten zápas moc rád vzpomínám. Hodně pršelo, takže se i na pár minut přerušil. Patří mezi mé oblíbené zápasy a nikdy na tu radost z výhry nezapomenu. (smích)

Jaké jsou tvé hokejbalové cíle? Čeho bys chtěl v tomto sportu dosáhnout?

Určitě se dostat do reprezentace, ale taky si zkusit extraligu hokejbalu. Dostat se s Třemošnou zpátky do první ligy zní taky lákavě.