Extraliga

Do tohoto zápasu jsme šli nabuzení a bylo to vidět od první minuty, ohlíží se za posledním extraligovým utkáním podzimu Tomáš Duchek

Dobřanům se v Extralize mužů vydařil závěr podzimní části, kde se v posledních čtyřech zápasech radovaly ze čtyř výher. V posledním utkání se do statistik zapsal také Tomáš Duchek, který nastupuje i za dobřanský B-tým. Nejen o tom se dobřanský útočník rozpovídal.

Je třeba zapracovat na určitých věcech

Tomáši, s Dobřany jste v Extralize mužů skončili v podzimní části na osmém místě, oproti většině týmů máte navíc odehráno o utkání méně. Jste spokojeni, že jste na pozicích pro postup do play-off?

Pozice pro play off je určitě fajn, ale mohli jsme na tom být lépe. Je třeba zapracovat na určitých věcech a věřím, že na konci základní části budeme v tabulce o několik příček výše.

V posledním utkání před přestávkou jste porazili Prachatice 7:2 a v tabulce jste jim tak odskočili. Jak na tento souboj vzpomínáš?

Do tohoto zápasu jsme šli nabuzení a bylo to vidět od první minuty, podařilo se nám jít rychle do vedení a pak jen kontrolovat vývoj zápasu. Takže na tento zápas budu určitě vzpomínat v dobrém.

Otevřeli jste skóre jen čtrnáct vteřin po začátku utkání, Ty jsi na první branku nahrával. Jak se celá gólová situace seběhla?

Dobíhal jsem nahozený balon do rohu, pak ho jen posunul za bránu a odtamtud už si spoluhráči bravurně poradili.

Na přesilové hry se nijak speciálně nezaměřujeme

Za všech týmů jste měli nejlepší úspěšnost přesilových her. Byla to vaše silná stránka? Zaměřovali jste se na ně nějak více?

Vzhledem k tomu, že přesilové hry jsou spíše o herní inteligenci hráčů, tak se na ně nijak speciálně nezaměřujeme, ale samozřejmě je důležité ukázat si nějaké herní prostory a nastavit taktiku.

O prvním prosincovém víkendu jsi ještě bojoval za dobřanský B-tým, se kterým jste porazili první Litice 6:1 a snížili na ně ztrátu. Co rozhodlo o vaší výhře?

O výhře rozhodli dva rychlé góly v první třetině, ale hlavně naše dobré bránění po celý zápas.

V podzimní části jsi nastupoval v nejvyšší hokejbalové soutěži a ve druhé lize. Jak podzim hodnotíš ze svého pohledu? Na čem budeš chtít ještě zapracovat přes zimní přestávku?

Podzim, především začátek, se mi vůbec nevydařil, ke konci se to trochu zlepšilo, ale celkově byly mé výkony špatné. Měl bych zlepšit především orientaci na hřišti a reakce. Také samozřejmě fyzičku, na té je třeba pracovat neustále.