Liga st. žáků

To že už jsem kapitánem, je pro mě velká čest, přiznává dobřanský Ondřej Sloup

Už třetí sezónu hraje v Dobřanech za starší žáky Ondřej Sloup, který je vede jako kapitán a je také nejproduktivnějším hráčem týmu. V minulém utkání se na výhře podílel čtyřmi góly, skromně ale říká, že bez spoluhráčů by se mu tak nedařilo. Po odchodu starších hráčů se přesunul na pozici centra.

Máme teď tvrdší přístup na tréninku

Ondřeji, s dobřanskými staršími žáky se momentálně nacházíte s deseti body na šestém místě. Jak zatím hodnotíš rozehranou sezónu?

Zatím sezónu hodnotím ne moc dobře. Hlavně kvůli začátku, ale teď máme tvrdší přístup na tréninku, takže si myslím, že se rozjedeme.

V sobotu jste se utkali s Pískem, který jste porazili 8:1. Už po první třetině jste vedli o tři branky. V čem jste podle tebe byli lepší než soupeř? Co rozhodlo o výhře?

Lepší než soupeř jsme byli hlavně díky produktivitě ve střele na branku. O výhře rozhodlo to, že jsme je nepouštěli do našeho pásma.

Na vítězství ses podílel čtyřmi góly, v letošní sezóně už se ti to jednou podařilo. Jakou z toho máš radost, že se ti takto daří?

Mám z toho obrovskou radost, ale je pravda, že bez mých spoluhráčů bych to nedokázal.

Ondřej Sloup jako správný kapitán táhne dobřanský výběr soutěží starších žáků i v této probíhající sezoně. Zdroj: archiv Ondřeje Sloupa. 

Změnilo mi to pozici z obránce na centra, což se právě teď projevuje

Ve starších žácích nastupuješ třetí sezónu a patříš k nejzkušenějším hráčům týmu, jsi také kapitánem. Co to pro tebe znamená?

To že už jsem kapitánem, je pro mě velká čest. Jsem rád, že můžu vést svůj tým.

Jsi neproduktivnějším hráčem týmu, vsítil jsi už čtrnáct gólů a na šest nahrál. Oproti minulé sezóně sbíráš více branek a méně přihráváš. Máš nyní spíše roli střelce?

Řekl bych, že jí mám. Už jenom kvůli odchodům kluků do vyšších kategorií, což mi změnilo pozici z obránce na centra, což se právě teď projevuje.

V podzimní části vás čekají ještě dva zápasy. Těšíš už se na zimní pauzu nebo ti budou soutěžní utkání chybět?

Tak za mě mi zápasy budou chybět, ale budu rád taky za nějaký ten odpočinek.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
1 6:2 3
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
0 0:0 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0